ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Απογραφή: Απερήμωση του δήμου Θέρμου-«επιβεβλημένο να ληφθούν μέτρα» λέει ο Σπ. Κωνσταντάρας

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την απογραφή του 2021, για τον δήμο Θέρμου.

Με αφορμή τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, όπου και καταγράφεται μια μείωση της τάξης του 30% σε δέκα χρόνια στον δήμο, ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας, έκανε σχετική δήλωση όπου και τονίζει πως τα στοιχεία αυτά πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά την Πολιτεία.


Όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντάρας «η μείωση του πληθυσμού της Αιτωλοακαρνανίας, πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την Πολιτεία» τονίζοντας πως ο δήμος Θέρμου είχε την μεγαλύτερη μείωση σε ποσοστό 30,3%.

«Τα αποτελέσματα αυτά πρέπει να προβληματίσουν τον Πρωθυπουργό τη χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που έρχεται στην Αιτωλοακαρνανία αυτές τις ημέρες, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και όλους εμάς, ώστε να δοθούν οι μεγάλες μάχες για την δημιουργία υποδομών» τονίζει ακόμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) τα οποία δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα για την «Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021» που δείχνουν μείωση του πληθυσμού της Αιτωλοακαρνανίας, πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την Πολιτεία.

Το γεγονός όμως ότι ο δήμος Θέρμου είχε την μεγαλύτερη μείωση σε ποσοστό 30,3% καθιστά άμεσο και επιβεβλημένο να ληφθούν μέτρα ανάταξης της δραματικής αυτής μείωσης του πληθυσμού του πιο ορεινού δήμου του Νομού μας.

Τα αποτελέσματα αυτά πρέπει να προβληματίσουν τον Πρωθυπουργό τη χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που έρχεται στην Αιτωλοακαρνανία αυτές τις ημέρες, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και όλους εμάς, ώστε να δοθούν οι μεγάλες μάχες για την δημιουργία υποδομών.

Είναι εύλογη η ερήμωση όταν εν έτει 2022 υπάρχουν 70 χιλιόμετρα χωματόδρομων επαρχιακής οδοποιίας στο Δήμο Θέρμου, όταν οι συνδετήριοι άξονες από Ναύπακτο προς Θέρμο, από Θέρμο προς Αγρίνιο και από Θέρμο προς Ευρυτανία βρίσκονται στην εποχή του Τρικούπη, οι νέοι να εγκαταλείπουν την ύπαιθρο και οι μεγαλύτεροι να αναζητούν την ασφάλεια των μεγάλων πόλεων για να βρίσκονται κοντά σε δομές υγείας, σε τραπεζικά ιδρύματα και υπηρεσίες, τις οποίες δυστυχώς στον Δήμο Θέρμου και σε όμοιους ορεινούς δήμους η ίδια πολιτεία τις κατήργησε.

Θέλω να πιστεύω ως Δήμαρχος που παλεύει καθημερινά με τις μικρές του δυνάμεις για τα αυτονόητα, ότι μετά την αναγγελία των πληθυσμιακών στοιχείων το Θέρμο θα έχει περισσότερους συμμάχους στο κεντρικό κράτος, που θα κάνουν αποφασιστικά βήματα γενναίας χρηματοδότησης για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button