ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Απογραφή: Αλλάζουν χέρια 16 βουλευτικές έδρες-επταεδρική παραμένει η Αιτωλοακαρνανία

235.371 ο νόμιμος πληθυσμός με βάση την απογραφή

Μεγάλες αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών στις εκλογικές περιφέρειες όλης της χώρας φέρνουν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 με βάση τα οποία θα γίνουν οι εκλογές το 2023.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, αλλάζουν συνολικά χέρια 16 έδρες με κύρια συνέπεια την περαιτέρω ενίσχυση του αριθμού των βουλευτών που εκλέγονται στις περιφέρειες της πρωτεύουσας, στην οποία θα εκλέγονται πέντε επιπλέον βουλευτές.


Στους μεγάλους χαμένους είναι η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία που χάνουν από δύο έδρες.

Ειδικότερα, με βάση τα νέα πληθυσμιακά στοιχεία κερδίζουν δύο έδρες ο Νότιος Τομέας της Β΄ Αθηνών και η περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ενώ μία επιπλέον έδρα θα έχουν ο Βόρειος Τομέας της Β’ Αθηνών, ο Δυτικός Τομέας της Β΄ Αθηνών, η Α΄ Θεσσαλονίκης και η Αχαΐα.

Στον αντίποδα οι έδρες αυτές θα αφαιρεθούν από την Α΄ Πειραιά, τις Σέρρες, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, την Κοζάνη, την Άρτα, καθώς και την Καστοριά και τη Θεσπρωτία που γίνονται πλέον μονοεδρικές περιφέρειες. Με βάση το σχετικό ρεπορτάζ, δεν προκύπτει αλλαγή στις έδρες στην Αιτωλοακαρνανία, αφού η μείωση του νόμιμου πληθυσμού είναι σχετικά μικρή.

Αναλυτικά, τα πληθυσμιακά στοιχεία της απογραφής και οι αλλαγές που επέρχονται στον πίνακα που ακολουθεί:

edres1

edres2

Πρώτο Θέμα

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Πως ανεβαίνουν τα Νούμερα!!!! Όταν δεν θέλεις να χαθούν Έδρες και Πόροι του Συστήματος του Ναού της Δημοκρατίας!!!! Άτιμη καινωνία που όποιους θέλεις τους Ανεβάζεις και όποιους θέλεις τους κατεβάζεις στα Τάρταρα!!!! Δεν ξέρω πότε ο Λαουτζικος θα ξυπνήσει και θα σας ρίξει φλίτ!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button