Γεγονότα

Απόφαση του Ειρηνοδικείου Αγρινίου δικαιώνει δανειολήπτη

Με προσφατη αποφαση του το Ειρηνοδικειο του Αγρινίου, δικαίωσε δανειολήπτη, μακροχρόνια άνεργο,  διαγράφοντας τα χρέη του κατα 42%

Άλλη μία σημαντική απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, η υπʼ αριθ. 2/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αγρινίου που εκδόθηκε στις 10-01-2013 διέγραψε τα χρέη δανειολήπτη κατά 42% και συγκεκριμένα, για χρέος στις τράπεζες συνολικού ποσού 87.807,38 Ευρώ θα καταβάλει τελικά το ποσό των 51.000 Ευρώ σε 20 χρόνια με 240 μηνιαίες δόσεις ποσού 212 Ευρώ και θα απαλλαγεί κατά 32.807,38 Ευρώ. Το βασικό δε είναι ότι στον εν λόγω δανειολήπτη, ο οποίος είναι μακροχρόνια άνεργος, χορηγήθηκε απευθείας από το Δικαστήριο περίοδος χάριτος 4 ετών με μηδενικές καταβολές και ο εν λόγω δανειολήπτης θα ξεκινήσει να καταβάλει τις μηνιαίες δόσεις από την 1η-02-2017. Επιπλέον, το Δικαστήριο του διέσωσε το αυτοκίνητο που διαθέτει. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση που πέτυχε το μέλος μας μετά από κατευθύνσεις και προτροπή της Νομικού Συμβούλου, κας Σοφίας Μαγγιώρου, είναι σημαντική διότι επιβεβαιώνει την ορθότητα του Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη).

Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης απηλλάγη από οφειλές στις οποίες ενεχόταν είτε ως οφειλέτης είτε ως εγγυητής.

Η απόφαση αυτή είναι σημαντική διότι ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μακροχρόνια άνεργος, μη δυνάμενος να ανεύρει εργασία λόγω του υψηλού δείκτη ανεργίας.


“Οι πολίτες με αυτές τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων επανακτούν την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική τους δραστηριότητα. Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να προστρέξουν στις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη και να είναι σίγουροι πως η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.”, αναφερει ανακοίνωση της Ενωσης Καταναλωτών Αιτωλ/νίας.

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button