ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Σε δημοπράτηση το έργο ανακατασκευής του κτηρίου που θα στεγάσει τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας

Το χρόνιο αίτημα για καλύτερες κτηριακές εγκαταστάσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας υλοποιείται τώρα, προς ικανοποίηση των αστυνομικών της περιοχής.

Για το έργο της ανακατασκευής και διαρρύθμισης του παλαιού κτηρίου (πρώην αποθήκες καπνού) δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια η απόφαση που υπογράφει η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη , για ανοικτή διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη σύμβαση με ανάδοχο.

Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 7 Μαΐου 2019.

Εκτιμώμενη αξία του έργου είναι τα 2.487.772,08 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ.

Σχετική ανακοίνωση με δήλωση του δημάρχου Μεσολογγίου εξέδωσε ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

“Δημοσιεύθηκε η δημοπράτηση του έργου ανακατασκευής του κτηρίου που θα στεγάσει την Δ/νση Αστυνομίας Αιτωλίας

Μετά την ανάρτηση της διακήρυξης δημοπράτησης του έργου της ανακατασκευής και διαρρύθμισης κτηρίου (πρώην αποθήκες καπνού) στο Μεσολόγγι προκειμένου να στεγασθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Ένας συλλογικός αγώνας ετών είχε αίσιο τέλος. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και το προσωπικό της, σύντομα θα στεγασθούν σε ένα νέο, ανακαινισμένο χώρο με κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Από την αρχή της θητείας μας το 2014, κατανοήσαμε την σοβαρότητα του θέματος, επισπεύδοντας τις διαδικασίες επιστροφής του κτηρίου που ανήκε στο Δήμο, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και διευκολύνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την διαδικασία μεταβίβασής του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων, οι επαφές και συνεργασίες με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν διαρκείς και το αίτημα της μεταστέγασης πάγιο. Την 1ηΝοεμβρίου 2018, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας Χρήστο Τέγα και τον Γραμματέα Μιχάλη Μπιλάλη, επισκεφθήκαμε στο γραφείο της την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών μεταφοράς της Διεύθυνσης σε νέο κτήριο. Η τελική υπογραφή της κυρίας Υπουργού, αποτελεί την δικαίωση αυτής της προσπάθειας ετών.

Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, το Γενικό Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα Ταξίαρχο Νίκο Κοτρωνιά, τον Ταξίαρχο ε.α. Ιωάννη Ματσούκα και τον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Ανδρέα Τσαπικούνη, με τους οποίους είχαμε άριστη συνεργασία. Ευχαριστώ επίσης τους συνδικαλιστές κ.κ. Χ. Τέγα και Μ. Μπιλάλη για τον συντονισμό των ενεργειών μας κι ασφαλώς την ίδια την κυρία Υπουργό Όλγα Γεροβασίληγια την οριστική λύση σε ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button