ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Απόδραση από το νοσοκομείο: Δίωξη και σε βάρος των αστυνομικών που συνόδευαν τον κρατούμενο

Δικάζονται αυτήν την ώρα οι πέντε Ρομά που συνέδραμαν στην απόδραση

Αυτήν την ωρα δικάζονται οι πέντε ενήλικες ρομά που συνέδραμαν στην επεισοδιακή απόδραση του 37χρονου, χθες βράδυ στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Τακτική δικάσιμος θα οριστεί για ακόμη τρείς ανήλικους ρομά  που επίσης έχουν ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή τους.


Αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει έρευνες σε δυο καταυλισμούς μέχρι στιγμής, όπου έγιναν και οι περισσότερες συλλήψεις. Στην απόδραση έχουν βοηθήσει ακόμη δυο-τρία άτομα, που παραμένουν άγνωστα.

Στο μεταξύ και ενώ ο 37χρονος παραμένει άφαντος, διαδικασίες έχουν κινηθεί και σε βάρος των δυο αστυνομικών που τον συνόδευαν και ήταν υπεύθυνοι για την φύλαξή του. Σε βάρος τους κινείται ποινική διαδικασία για απελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια. Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν για να αφεθούν στη συνέχεια ελεύθεροι, Επίσης κινείται σε βάρος τους  και πειθαρχική διαδικασία.

Να σημειωθεί πως εάν εντός διαστήματος ενός μηνός ο 37χρονος βρεθεί, η ποινική διαδικασία σε βάρος των αστυνομικών, παύεται.

Eιδικότερα, το άρθρο 172 του Π.Κ., προβλέπει:

1. Όποιος με πρόθεση ελευθερώνει φυλακισμένο ή άλλον που κρατείται νόμιμα με διαταγή της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.
2. Αν ο δράστης της πράξης της προηγούμενης παραγράφου είναι υπάλληλος επιφορτισμένος με τη φύλαξη ή άλλο πρόσωπο επιφορτισμένο με την υποχρέωση αυτή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια επιβάλλεται φυλάκιση έως έξι μήνες ή χρηματική ποινή, εφόσον ο δράστης ήταν επιφορτισμένος με τη φύλαξη αυτού που απέδρασε.
3. Ο εξ αμελείας υπαίτιος μένει ατιμώρητος αν με δική του προσπάθεια συλληφθεί εντός ενός μηνός εκείνος που απέδρασε.

Οι έρευνες για τον 37χρονο, που έχει καταδικαστεί για πλήθος κλοπών, συνεχίζονται.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button