ΕλλάδαΡοή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Αποδίδει το lockdown; Τι διαπιστώνουν οι επιστήμονες

«Βλέπουμε βελτίωση αλλά θα χρειαστεί ακόμα μία εβδομάδα για να μειωθούν θάνατοι και διασωληνωμένοι» αναφέρει ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος – «Καραντίνα μέχρι να μειωθούν σημαντικά τα κρούσματα» ζητά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – «Δεν είναι λογικό να σκέφτεται κανείς άρση των μέτρων την 1η Δεκεμβρίου» είπε

Περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να πέσει ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων ασθενών στι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σύμφωνα με τους ειδικούς που βλέπουν μια οριακή βελτίωση της εικόνας μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown.

Ωστόσο οι επιστήμονες ειναι ακόμα εξαιρετικά επιφυλακτικοί ως προς την προοπτική άρσης των περιοριστικών μέτρων καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. Ο δείκτης θετικότητας σύμφωνα με τα τεστ που διενεργούνται κινείται στο 11.8%, πολύ πάνω από το όριο του 4%, γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει προς το παρόν σκέψεις χαλάρωσης των μέτρων. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ζήτησε να παραταθεί καραντίνα μέχρι να πέσουν τα κρούσματα και αν χρειαστεί τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά όπως τον Μάρτιο.

Βατόπουλος: Σε μια εβδομάδα θα μειωθούν θάνατοι και διασωληνωμένοι

«Ο κορωνοϊός είναι σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας ότι η αυστηρή τήρηση των μέτρων αποτελεί το βασικότερο συστατικό για τη μείωση της διασποράς του ιού.

Σύμφωνα με όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σταδιακά φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα από το lockdown που επιβλήθηκε στις αρχές του Νοεμβρίου στη χώρα, ενώ θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να πέσει ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων ασθενών.

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε βελτίωση, η οποία ελπίζω να διατηρηθεί. Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων δεν θα πέσει πριν περάσει μια βδομάδα ακόμα», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και στη συνέχει πρόσθεσε: «Πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια τα μέτρα, να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας. Είναι απολύτως σαφές ότι ο ιός είναι σε όλη την Ελλάδα. Σε οποιοδήποτε σημείο που δεν βλέπουμε πολλά κρούσματα, με έναν κακό χειρισμό, θα κολλήσει ξανά κόσμος. Είναι μια ασταθής ισορροπία».

Ετσι δεν θα υπάρξει τρίτο κύμα κορωνοϊού

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως «μέσα στις τρεις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια επιπέδωση. Έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται λίγο τα κρούσματα και σίγουρα θα πάρουμε την τελική ανάσα όταν έρθει το εμβόλιο. Χρειάζεται ευλαβική τήρηση των μέτρων και αυτοπροστασία. Με αυτά νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη μεγάλη δυσκολία, χωρίς να υπάρξει το τρίτο κύμα», κατέληξε.

Εξαδάκτυλος: Καραντίνα μέχρι να μειωθούν σημαντικά τα κρούσματα

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υπογράμμισε μιλώντας στο STAR ότι η καραντίνα θα συνεχιστεί μέχρι να μειωθούν σημαντικά τα κρούσματα. Νομίζω ότι θα παραταθεί το λοκντάουν. Δεν είναι λογικό να σκέφτεται κανείς ότι την 1η Δεκεμβρίου θα έχουμε άρση των μέτρων… Πρέπει να επικεντρωθούμε στη μείωση του αριθμού των μολύνσεων γιατί αυτός ο αριθμός θα κρίνει τους διασωληνωμένους και τους θανάτους είπε μεταξύ άλλων.

Πρώτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button