Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αποδίδει η συνεργασία των Λιμεναρχείων Λευκάδας και Μεσολογγίου

Η πλευρά του Ιονίου όπου ανήκει στην ευθύνη του Λιμεναρχείου Λευκάδας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη μια και αποτελεί διέξοδο διαφυγής μεταναστών, διακινητών και πολλών άλλων παρανόμων, ενώ είναι πεδίο δόξης …λαμπρόν για πολλές αλιευτικές παρανομίες.

Αν υπάρχει σωστή συνεργασία με όμορα λιμεναρχεία τότε μπορούν να φέρουν σε πέρας περισσότερες και πιο δύσκολες υποθέσεις.

Το τελευταίο διάστημα αυτό δείχνει να είναι σε πολύ καλό δρόμο σε ότι αφορά το Λιμεναρχείο του Μεσολογγίου εξ αίτιας, της μέχρι πρότινος υπολιμενάρχου Κυριακής Σκανδάλου, η οποία πλέον εκτελεί χρέη Λιμενάρχη.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από τότε που ανέλαβε , το λιμεναρχείο εντόπισε και βεβαίωσε πολλές αλιευτικές παραβάσεις μιας και στην περιοχή της αρμοδιότητάς της υπάρχουν αρκετές ιχθυοκαλλιέργειες, κάποιες από αυτές στα όρια και με την Λευκάδα.

Μπουκάλες, ψαροντούφεκα, κιούπια, βολκούς και φυσικά ψάρεμα ολοθουρίων. Για όσους γνωρίζουν τις παραπάνω ορολογίες μπορούν και να αντιληφθούν τις ικανότητες και τη διάθεση που πρέπει να έχει ο Λιμενικός για να καθαρίσει την περιοχή του.

Η συνεργασία της κ. Σκανδάλου με το Λιμενικό της Λευκάδας είναι ένα πολύ θετικό βήμα για τη σωστή φύλαξη της περιοχής.

Πηγή: lefkadapress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button