ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αποδείξεις για τις καταγγελίες του Σωματείου ζητά ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου

Σχετικά με την αποτροπή διασποράς του ιού και την προμήθεια μοριακού αναλυτή

Για διασπορά ανακριβών και ψευδών ειδήσεων κατηγορει το Σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου ο διοικητής του Ιδρύματος Ανδρέας Τσώλης, μετά την χθεσινή ανακοίνωση του Σωματείου που εστιάζει στο ζήτημα της ενδονοσοκομειακής διασποράς της νόσου και της προμήθειας μοριακου αναλυτή. Σχετικά με το θέμα μάλιστα, ανακοίνωση εξέδωσε και η Επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου:

Συγκεκριμένα και σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΕΝΑ ο Διοικητής δηλώνει προς την κοινωνία των πολιτών τα εξής:

“Όταν ένα συνδικαλιστικό όργανο χρησιμοποιεί καταγγελτικό λόγο σε ζητήματα Δημόσιας Υγείας, επιβάλλεται αφενός να αποδίδει ευθύνες με ονοματεπώνυμο ,και αφετέρου να αποδεικνύει με πειστήρια( έγγραφα) και αλήθειες τα καταγγελλόμενα.

Ειδικά όταν καταγγέλλει συναδέλφους του εργαζομένους και συγκεκριμένα την επιτροπή λοιμώξεων που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων για την προστασία από την διασπορά της νόσου, (που αποτελείται από ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ) και εμμέσως και τον Διοικητή του Νοσοκομείου που επιτρέπει την ελλειμματική λειτουργία της επιτροπής .

Ο ΣΕΝΑ ούτε το ένα έκανε ούτε το άλλο, αφήνοντας στους πολίτες να επιρρίπτουν την ευθύνη κατά το δοκούν και ανάλογα με τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες γενικά και αόριστα.

Έτσι ούτε αναφέρει ποιοι ήταν οι αρμόδιοι που κώφευαν στην ανάγκη ύπαρξης του μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο Αγρινίου , ούτε αποδεικνύει με έγγραφα η άλλα στοιχεία ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα για την μη διασπορά των κρουσμάτων και την σωστή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.
Ο ΣΕΝΑ γνωρίζει αλήθεια τι προβλέπουν τα πρωτόκολλα με βάση τις οδηγίες του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ για το ποιος από τους εργαζόμενους μπαίνει σε καραντίνα και ποιος όχι και αναφέρει νούμερα χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση;

Δεν αναφέρει βέβαια καν τις αγωνιώδες προσπάθειες της διοίκησης και των αρμοδίων οργάνων (επιτροπή λοιμώξεων κ.α.) για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου και την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας ούτε βέβαια αναφέρεται αν και ποιοι από το προσωπικό που βγήκαν θετικοί μολύνθηκαν εντός του Νοσοκομείου ή βρέθηκαν θετικοί από εξωνοσοκομειακή επαφή .

Γνωρίζει ο ΣΕΝΑ τι αδίκημα αποτελεί η διασπορά ανακριβών και ψευδών ειδήσεων σχετικά με την Δημόσια Υγεία που επηρεάζουν το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας;

Αν δεν απαντήσει ΑΜΕΣΑ ο ΣΕΝΑ στα παραπάνω ερωτήματα με αλήθειες και τεκμηριωμένα, όσα καταγγέλλει ανήκουν στην κατηγορία της συκοφαντίας ή του αλλότριου σκοπού και στόχου.

Παρεμπιπτόντως , μήπως ο ΣΕΝΑ μπορεί να δώσει στοιχεία πόσα από τα μέλη του μόλις ανακοινώθηκαν οι άδειες ειδικού σκοπού έτρεξαν να υποβάλλουν αιτήσεις ως δικαίωμα τους και την χρησιμοποίησαν για το μάζεμα της ελιάς ή πόσοι χρησιμοποίησαν τα δικαιούμενα μαζεμένα ρεπό (και όχι της επομένης της εφημερίας ) την στιγμή που συνάδελφοι τους εξέφρασαν την επιθυμία του εθελοντισμού στην Θεσσαλονίκη ως υπέρτατη αξία;”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΗΣ Ν. ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ως απάντηση στα αναφερόμενα στην ανακοίνωση του ΣΕΝΑ  και σχετικά με τα καταγγελλόμενα εναντίον συναδέλφων και ειδικά απέναντι στην επιτροπή λοιμώξεων του Νοσοκομείου που είναι υπεύθυνη για την τήρηση των πρωτοκόλλων δηλώνουμε, ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας εφαρμόζονται πλήρως οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου σχετικά με τα μέτρα προστασίας και των πολιτών και του Νοσοκομείου από την διασπορά του COVID-19.

Ως εκ τούτου τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση του ΣΕΝΑ και ανακριβή και ανυπόστατα και συκοφαντικά είναι, και το μόνο που προκαλούν είναι την ανησυχία και την έλλειψη εμπιστοσύνης και των πολιτών και των εργαζομένων απέναντι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα και επιφυλασσόμεθα κατά παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button