ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Αποχώρηση από την παράταξη Παπαναστασίου: «Δεν κάνατε τίποτε για τους αναπήρους»

Με δημόσια τοποθέτηση του ο Γιάννης Μπουρδούνης, υποψήφιος το 2014 με την παράταξη του Γ. Παπαναστασίου, ανακοινώνει την αποχώρηση του από αυτήν.

Η δήλωση του κ. Μπουρδούνη συνοδεύεται από έντονη κριτική στην δημοτική αρχή, σχετικά με τα ζητήματα προσβασιμότητας και διευκόλυνσης των ΑμεΑ στον δήμο Αγρινίου.

Όπως τονίζει, τίποτε απ’όσα υποσχέθηκε ο συνδυασμός του δημάρχου δεν έγινε , ενώ κάνει λόγο για «εξαπάτηση» του ιδίου και των ατόμων με αναπηρίες.

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα ο Ι. Μπουρδούνης έχασε τον γιο του, σε ηλικία 21 ετών, που ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες, καθηλωμένος σε καροτσάκι και πρόεδρος του Μακρυνειακού.

«Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα Αρχή, Τόπος να Ζεις» .

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αποχωρώ από τον συνδυασμό όπου ήμουν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές το 2014, με αρμοδιότητα τον ευαίσθητο κοινωνικό τομέα (Άτομα με Αναπηρία), όπου ήμουν και πρώτος αναπληρωματικός σύμβουλος του συνδυασμού, μετά απογοήτευσης και έντονης δυσαρέσκειας για τους παρακάτω λόγους:

Καταρχάς το όνομα Νέα Αρχή δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη. Θα ήθελα να ρωτήσω τον δήμαρχο αν ένα άτομο που βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι, έχει εύκολη πρόσβαση στο γραφείο σας στο Δημαρχείο (Μάλλον όχι).

Μπορεί κάποιος τυφλός να σας συναντήσει χωρίς συνοδό στο γραφείο σας; (Μάλλον όχι).

Μπορεί κάποιος άνθρωπος με ψυχιατρικά προβλήματα και διαταραχές να σας συναντήσει στο Δημαρχείο και να σας μιλήσει χωρίς να καλέσετε την ασφάλεια; (Μάλλον όχι) .

Αυτή την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα εκπροσωπούσα στην παράταξή σας κύριε Παπαναστασίου, αλλά εσείς έχοντας κλείσει την πόρτα σε εμένα, παραγκωνίσατε τα θέλω και τα αιτήματά τους.

Έχοντας υποσχεθεί ειδική μέριμνα προεκλογικά για αυτές τις ευαίσθητες κατηγορίες ανθρώπων εξαπατήσατε πρώτα εμένα που σας πίστεψα και φανήκαμε ανακριβείς και ανακόλουθοι σε όσους πίστεψαν πως η εκλογή σας θα βελτίωνε την καθημερινότητά των ατόμων αυτών.

Όσον αφορά τα έργα που είχατε υποσχεθεί προεκλογικά, φανήκατε ανακριβείς. Πρώτον, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δεν υπάρχει πρόσβαση (ράμπα) για τα ΑΜΕΑ. Συνεπώς αποκλείουμε τα ΑΜΕΑ από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου και σε πληθώρα άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

Ενώ έχετε αγοράσει πλήθος απορριματοφόρων και άλλων αυτοκινήτων για τον δήμο, δεν αξιωθήκατε να αγοράσετε όχημα μεταφοράς ΑΜΕΑ με ράμπα για τα ΚΔΑΠ των ΑΜΕΑ. Ας ήταν και SCANIA.

Έχω παρατηρήσει ότι έξω από το δημαρχείο μπροστά από την είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου υπάρχει ειδική εσοχή στο πεζοδρόμιο για να παρκάρετε ο ίδιος. (Μάλλον για να μην ενοχλείτε την κυκλοφορία).

Στις ελάχιστες θέσεις πάρκινγκ που έχετε για τα ΑΜΕΑ δεν υπάρχει ειδική εσοχή για να διευκολύνεται η ανάβαση ή η κατάβαση των ΑΜΕΑ που είναι σε καροτσάκι.

Δηλαδή κάνατε το αντίθετο, φτιάξατε εσοχές για τους κάδους απορριμάτων.

Συνεπώς τα απορριματοφόρα και οι κάδοι είναι πρώτης προτεραιότητας για εσάς και τα μέλη της δημοτικής σας παράταξης, Επειδή λοιπόν από όσα είχαμε υποσχεθεί δεν τηρήσατε τίποτα αποχωρώ από την παράταξη αυτή και ανεξαρτητοποιούμαι.

Ιωάννης Μπουρδούνης Πρώτος Αναπληρωματικός Σύμβουλος του συνδυασμού Αγρίνιο Νέα Αρχή, Τόπος να Ζεις»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

3 Σχόλια

  1. Ε, όχι και τίποτε! Τόση μπλε μπογιά… δεν είναι και τίποτε. Καρνάβαλος έγιναν οι κεντρικοί δρόμοι με τις θέσεις στάθμευσης αμεα…

  2. Προεκλογική περίοδος σε άλλο επίπεδο ή ακόμα καλύτερα σε άλλη διάσταση! «Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση» ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ από παράταξη, μόνο στο μαρτυρικό και φιλημένο από το Θεό Αγρίνιο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close