Αυτοδιοίκηση

Αποχώρησε η αντιπολίτευση από το Δημοτικό Συμβούλιο-Παπαναστασίου: Δραπέτευσαν (φωτο)

po-dimotiko-25-1-175Με σοβαρές εντάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου . Όλες οι παρατάξεις  ζήτησαν τον λόγο και έθεσαν διαδικαστικά θέματα, με βασικότερο την μη παράδοση του απολογισμού πέντε μέρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και την μη ενημέρωση της αντιπολίτευσης όπως ο νόμος ορίζει.
Οι ενστάσεις ξεκίνησαν από τον κ. Μερμίγκη και συνεχίστηκαν από τον κ. Τραπεζιώτη ,  τον κ. Καζαντζή, τον κ. Μοσχολιό, τον κ. Πανανικολάου και τον κ. Ρόκο.

Αν και ο πρόεδρος Β. Φωτάκης  θέλησε να δώσει εξηγήσεις πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, η αντιπολίτευση  επέμεινε με αποτέλεσμα τελικά σύσσωμη να αποχωρήσει. Ο απολογισμός παρουσιάστηκε και περιορίστηκε  μόνο στις παρεμβάσεις της πλειοψηφίας , σε μια πρωτόγνωρη εξέλιξη στα δημοτικά πράγματα του Αγρινίου.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τόνισαν πως υπάρχει χρόνος, ώστε να γίνει αυτή η αναβολή, αλλά από την πλειοψηφία και τον πρόεδρο σημειώθηκε πως δεν υφίσταται θέμα και σήμερα έγινε ότι γίνονταν και στους απολογισμούς των προηγούμενων ετών.
Οι τόνοι ανέβηκαν κυρίως μέσα από την αντιπαράθεση του κ. Τραπεζιώτη με το προεδρείο. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή Τώρα” , είπε πως οι ενστάσεις είναι ουσιώδεις και σχετίζονται με την έγκαιρη ενημέρωση των παρατάξεων και των δημοτών.

po-dimotiko-symvoulio-apologismos (11)Οι  κ. Παπαναστασίου, Φωτάκης, Γκούντας κλπ, επιτέθηκαν στην αντιπολίτευση ότι καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους δυναμιτίζει την συνεδρίαση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο κ. Ρόκος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, έλαβε το ειρωνικό χειροκρότημα Συμβούλων της πλειοψηφίας.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, συμπλήρωσε πως η αντιπολίτευση ερμηνεύει τον κανονισμό κατά το δοκούν και έκανε λόγο για “ενορχηστρωμένη προσπάθεια”.
Λιγο αργότερα ο Δήμαρχος προέβη σε σχετική  δήλωση λέγοντας: “Βρίσκουν τρόπο για να δραπετεύσουν γιατί δεν αντέχουν τον απολογισμό του έργου αυτής της δημοτικής αρχής.”

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μόνο με τις παρεμβάσεις του Δημάρχου, αντιδημάρχων και του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ κ. Σκορδόπουλου και ολοκληρώθηκε με τον Δήμαρχο κ. Παπαναστασίου, που σημείωσε πως παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια, τώρα ήρθε η ώρα να “πάει μπροστά ο τόπος”.

Δείτε όλη την συνεδρίαση, μετά τις αποχωρήσεις ΕΔΩ

po-dimotiko-symvoulio-apologismos (9)

po-dimotiko-symvoulio-apologismos (1)

po-dimotiko-symvoulio-apologismos (13)

po-dimotiko-symvoulio-apologismos (14)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close