Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αποχώρησε από την θέση του προέδρου της Επιτροπής κατά της ΠΟΑΥ ο δήμαρχος Ξηρομέρου

Σοβαρές διαφοροποιήσεις φαίνεται πως αναπτύσσονται πλέον στο μέτωπο πολιτών και φορέων του Ξηρομέρου κατά της ΠΟΑΥ, του σχεδιασμού δηλαδή για την χωροθέτηση και ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή.

Πρόσφατη ανακοίνωση της Επιτροπής όπου υπήρχαν βαριές αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των δυο βουλευτών του για την στάση που τηρούν στο θέμα των υδατοκαλλιεργειών, φαίνεται πως αποτέλεσε την αφορμή για τον δήμαρχο Ξηρομέρου να αποχωρήσει απο τη θέση του επίτιμου προέδρου της.


Μάλιστα η ανακοίνωση αυτή της Επιτροπής (σ.σ. που προφανώς δεν ήταν εν γνώσει του δημάρχου), προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση και της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δήμαρχος, προφανώς βλέποντας πως διαμορφώνεται ένα συγκρουσιακό κλίμα, αποφάσισε να αποχωρήσει, τονίζοντας σε δήλωση του πως απαιτούνται «συνέργιες και συνεργασίες απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους και όχι αφορισμοί» και πως απαιτείται ισόρροπη ανάπτυξη με επιχειρήματα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τριανταφυλλάκη:

«Έχουν περάσει δύο χρόνια από τους κοινούς αγώνες με στόχο την αποτροπή της ψήφισης της θεσμοθέτησης ΠΟΑΥ στην περιοχή Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.

Σε αυτά τα δύο χρόνια καταφέραμε πολλά και σταθήκαμε με αξιοπρέπεια σε έναν άνισο αγώνα. Η παρούσα δημοτική αρχή, με πλήρη συναίσθηση των προβλημάτων και του πολιτικού κόστους, πρωτοστάτησε για πρώτη φορά στην διεκδίκηση αλλαγής ενός λανθασμένου  σχεδιασμού.
Η υπόθεση πλέον είναι στο καθ’ ύλην θεσμικό όργανο στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αν χρειαστεί είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας
στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
Σε όλη την διαδρομή ήρθαμε σε επαφή με όλους τους πολιτικούς χώρους και κόμματα, Δήμους, την Περιφέρεια, Υπουργούς, το Πρωθυπουργικό Γραφείο, Βουλευτές, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τις αρμόδιες Επιτροπές.
Σαν Δήμαρχος, πιστεύοντας απόλυτα ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει αστοχίες και επιβάλλεται να διορθωθούν, ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής, συνεχίζω να δίνω τον αγώνα με όλα τα μέσα που δίνει η
συντεταγμένη Πολιτεία.

Με απόλυτο σεβασμό πάντα στην διαφορετική άποψη, με κατανόηση των αναγκών όλων των πλευρών, όλο το διάστημα προσπάθησα να αποτρέψω τον κοινωνικό αυτοματισμό που δημιουργούν τα άκρα, έχοντας μια βαθιά δημοκρατική αντίληψη και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την κοινωνία, αναγκάζομαι να αποχωρήσω από την άτυπη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αγώνα.

Η διαχρονική μου άποψη είναι ότι στα μεγάλα θέματα που αφορούν το τόπο μας, απαιτούνται συνέργιες και συνεργασίες απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους και όχι αφορισμοί.

Πλέον υπάρχουν τα νομικά – επιστημονικά δεδομένα και επιχειρήματα, ώστε να αποτραπεί η μονόπλευρη ανάπτυξη της περιοχής μας και να διασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button