Γεγονότα

Αποχώρησαν ΜΑΤ και φοιτητές από την γέφυρα (video)

Κινητοποίηση σπουδαστών των ΤΕΙ Πάτρας-Πύργου-Μεσολογγίου στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Καταγγέλλουν πως η Αστυνομία έκλεισε το δρόμο και όχι αυτοί. Ουρά εκατοντάδων μέτρων στα φέρυ-μποτ

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 σήμερα το απόγευμα η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν φοιτητές των ΤΕΙ από την Πάτρα, το Μεσολόγγι και τον Πύργο, που είχαν καταφθάσει με λεωφορεία και βανάκια στην Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.
Τελικά μετά από τη συνεννόηση που έγινε με τις αστυνομικές δυνάμεις και τους φοιτητές, αποχώρησαν από το σημείο και οι μεν και οι δε.
Όπως κατήγγειλαν όμως οι φοιτητές, η τακτική αυτή της αστυνομίας να μπλοκάρει την είσοδο των οχημάτων επάνω στην Γέφυρα και να γίνεται εκτροπή τους προς το πορθμείο και στις δύο πλευρές, είναι κατακριτέα και εντελώς απαράδεκτη, καθώς δεν τους άφησαν ουσιαστικά να ενημερώσουν τους πολίτες, που για αυτό το λόγο έγινε και η κινητοποίηση.

Το ακόμη πιο απαράδεκτο είναι πως στις δύο εισόδους για τη Γέφυρα, οι οδηγοί ενημερώνονταν πως είναι κλειστός ο δρόμος από τους σπουδαστές, κάτι που δεν ίσχυε, αφού η απόφασή τους ήταν να αφήσουν ανοικτά τα διόδια για ελεύθερη διέλευση από τους πολίτες, προκειμένου παράλληλα να τους ενημερώνουν και για την κινητοποίηση.
Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί νωρίτερα και πριν ακόμα ξεκινήσει η κινητοποίηση, σταμάτησε και έκανε ελέγχους στα λεωφορεία που μετέφεραν τους φοιτητές τόσο από το Μεσολόγγι όσο και από τον Πύργο, ενώ όπως καταγγέλλεται οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησαν και τα φοιτητικά πάσο.
patrastimes.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button