Μουσική

Από την Άρια Αντίκα στο Ρομαντικό Τραγούδι στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου

pol-dipethe-resital2Βραδιά  ρεσιτάλ με την Γεωργία Τριανταφύλλου το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου στις 20.00 μ.μ. , στην Αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου.

Η μαγεία της μουσικής αισθητικής, της συνθετικής ιδιοφυίας, της εξερεύνησης των πολλαπλών συνδυασμών του ήχου παρουσιάζονται μέσα από ένα μουσικό ταξίδι, μία χρονική διαδρομή της εξελικτικής πορείας του τραγουδιού.

Ξεκινώντας από την αυστηρή δομή, τον τετραγωνισμένο ρυθμό και την αυστηρώς μετρημένη φωνητική κίνηση της Άριας Αντίκας του Μπαρόκ, περνάμε στη θύελλα των συναισθημάτων και των πολλαπλών δυναμικών του Ρομαντισμού.

pol-dipethe-resital1Ο έρωτας, η αγάπη, ο ύμνος για την ομορφιά της φύσης, η χροιά του λόγου αντικατοπτρίζονται διαφορετικά ως προς το μουσικό ύφος και ήθος κάθε εποχής, όπως παρατηρείται στις συνθέσεις των Bach, Scarlatti, Pergolessi με τις Άριες Αντίκες,  Schubert με το Γερμανικό Lied και Bixio, Rossini, Leoncavallo με την Ιταλική Canzone, όπου φανερώνεται η κατ’ εξοχήν ρομαντική τάση γραφής και δεξιότητας τόσο φωνητικής όσο και εκφραστικής.

Συντελεστές

Γεωργία Τριανταφύλλου – υψίφωνος

Χριστίνα Κορκοντζέλου – πιάνο

Κρατήσεις εισιτηρίων:

Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις

9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου : 10 ευρώ κανονικό και 6 € μειωμένο

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται το  ( Σάββατο, 19-11-2016) από τις 11.00 π.μ. – 13.00 μ.μ & 18.00 μ.μ. – 20.00 μ.μ.

Διάρκεια: 50΄

Τηλ.Ταμείου:

26410 -56135
pol-dipethe-resital3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close