Γεγονότα

Από σήμερα οι αιτήσεις για παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

epi-paidikos-stathmos

Ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013 έως την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στους βρεφικούς-παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ).

«Για μας, παραμένει σταθερά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας η ελληνική οικογένεια και γι’ αυτό εκφράζουμε την ικανοποίησή μας από το γεγονός ότι με τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων, που ανέρχονται σε 150 εκατ. ευρώ, επιλύθηκε ένα κρίσιμο ζήτημα που θα ωφελήσει πάνω από 60.000 οικογένειες», τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. «Το πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής στοχεύει στη στήριξη των εργαζόμενων γονιών, αλλά και των ανέργων, με την ένταξη των παιδιών τους στις δομές προσχολικής αγωγής προκειμένου να αναζητήσουν ευκαιρίες απασχόλησης», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής
διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στις ισ­τοσελίδες της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html) και μπορούν να υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά στην ΕΕΤΑΑ, συ­νοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία. Για την ένταξη στο πρόγραμμα οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τις πα­ρακάτω προϋποθέσεις:

α) Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι Έλληνες και Ελληνίδες ομογενείς ή να είναι αλλοδαποί και αλ­λοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

β) Να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι ή αυ­τοαπασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα, ή να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης ή να είναι άνεργοι και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή είναι άνεργοι και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας πρόσ­κλησης.

γ) Να επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις δομές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

δ) Να έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για δικαιούχους που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000 ευρώ για 3 ή 4 παιδιά και 40.000 ευρώ για 5 παιδιά και άνω.

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Για τον υπολογισμό του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ θα υπολογίζονται
α) το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ του υπόχρεου και της συζύγου και  β)  από  το  σύνολο  των  αυτοτελώς  φορολογηθέντων  εισοδημάτων (υπόχρεου  και  συζύγου)  θα υπολογίζονται οι ΚΩΔΙΚΟΙ:
–  431 & 432 (καθαρά κέρδη  συμμετοχής σε ημεδαπές Ο.Ε. και Ε.Ε. ή κοινωνίες αστικού δικαίου ή αστικές  κερδοσκοπικές ή μη εταιρίες ή συμμετοχικές ή αφανείς εταιρίες ή κοινοπραξίες) και οι
–  659 & 660  (αμοιβές  και  μισθοί  μελών  Δ.Σ.  ανώνυμης  εταιρίας  που  έγινε  παρακράτηση  φόρου 35%, αποζημίωση ν.2112/1920, ωφέλεια από πώληση εταιρικού μεριδίου, μερίσματα ημεδαπών Α.Ε., κέρδη που  διανέμουν  ημεδαπές ΕΠΕ  και συνεταιρισμοί,  μερίσματα  από  αλλοδαπές  ανώνυμες  εταιρίες,  αλλοδαπές  ΕΠΕ, εισόδημα από REPOS, συντάξεις αλλοδαπής προέλευσης, κέρδη από πώληση μετοχών,  μερίσματα  ημεδαπών  και  αλλοδαπών  ναυτιλιακών  εταιριών,  τόκοι  καταθέσεων  τραπεζών-έντοκων  γραμματίων  &  ομολόγων του Δημοσίου-τόκοι από ομολογίες& ομολογιακών δανείων).

Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των δικαιολογητικών, είναι η Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 14.00 βάσει απόδειξης του ταχυδρομείου.

www.eetaa1.gr – Αίτηση μητέρων (24/7/2013)
Για να δείτε τις  επιλέξιμες Δομές στην Αιτωλοακαρνανία πατήστε ΕΔΩ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button