Γεγονότα

Από παράταση σε παράταση η Ιόνια Οδός

koi-ioniaodosΝέα παράταση και μάλιστα μεγάλη παίρνει η επανεκκίνηση της Ιόνιας Οδού αλλά και του άξονα Ε-65… Παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις στην πράξη τα πράγματα αποδεικνύονται εξαιρετικά δύσκολα και όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις η επανέναρξη δεν προβλέπεται να γίνει πριν το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος επίτροπος Γιοχάνες Χαν που συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη η διαπραγμάτευση της Κομισιόν με την Κυβέρνηση θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο –αντί του Ιουλίου- ενώ ο προσδιορισμός των πηγών χρηματοδότησης για την κατασκευή των έργων θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει κονδύλι 800 εκατ. ευρώ για τους συγχρηματοδοτούμενους οδικούς άξονες, μια απόφαση που κατά τον ευρωπαίο επίτροπο περιφερειακής πολιτικής αποτελεί μήνυμα ότι η Κομισιόν είναι πεπεισμένη για την βιωσιμότητα των έργων. Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΕ δίνει μεγάλη ανάσα στον προϋπολογισμό και ταυτόχρονα εγγυάται ότι οι διαπραγματεύσεις θα προχωρήσουν.

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Χρίστος Παπαβρανούσης τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο.

«Έχουμε γεμίσει από υποσχέσεις… Μας έχουν αναπτερώσει πολλές φορές τις ελπίδες αλλά αν δεν δούμε πλέον πραγματική έναρξη των εργασιών δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι οδικοί άξονες βρίσκονται σε τροχιά επανεκκίνησης» τόνισε ο κ. Παπαβρανούσης.

http://www.epiruspost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close