Γεγονότα

Από εβδομάδα με Τσαυτάρη οι αγρότες

Σε στάση αναμονής οι αγρότες – μέλη του Α.Σ. Αγρινίου οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί χθες έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Πλατεία Βάθης

Οι αγρότες ζητούν την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης των σχεδίων βελτίωσης που έχουν υποβληθεί και περιλαμβάνουν επενδύσεις για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).
Ο  πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς, δήλωσε ότι από τα 220 επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί μόνο τα 39 έχουν εγκριθεί.
Επίσης, ζητούν να δοθεί λύση για τη διάθεση στη ΔΕΗ της επιπλέον ποσότητας του ρεύματος που θα παράγουν από τα φωτοβολταϊκά, αφού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μπορούν να πουλήσουν μόνο το 20% και να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι το υπόλοιπο 80%.
Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των αγροτών με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέστη ξεκάθαρο ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στις επαφές με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο είναι αρμόδιο, για να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Τα αιτήματα των αγροτών ωστόσο πρόκειται να εξεταστούν διεξοδικά σε συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, την ερχόμενη εβδομάδα.
Αυτή την ώρα οι αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία κατευθύνονται στο ΥΠΕΚΑ, όπου και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υφυπουργό.

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button