Pressαρίσματα

Απλή αναλογική σε δήμους και περιφέρειες; Να προσέχετε τι εύχεστε μερικοί…

po-ekloges-kalpi2

Ξεκινώντας το σημερινό σημείωμα να δώσω μια φιλική συμβουλή στους αυτοδιοικητικούς που είναι επικεφαλής ενώσεων και οργάνων όπως είναι π.χ. ο δήμαρχος Αγρινίου. Μην βγαίνετε  φωτογραφίες έτσι με τις γραβάτες και δίπλα στον απαστράπτοντα Πατούλη διότι ο κόσμος μπορεί να έχει γίνει χάπατο σε ότι αφορά την κεντρική κυβέρνηση αλλά στα αυτοδιοικητικά και τις ευρωεκλογές περιμένει να βγάλει το άχτι του και θα τα πληρώσετε εσείς. Πάμε παρακάτω.

Προσπαθώ να φανταστώ τι σημαίνει εκλογές με απλή αναλογική, «δημοψηφίσματα» μόλις μαζεύονται κάμποσες υπογραφές και απευθείας εκλογές συμβούλων από τον πρώτο γύρο που μετά ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης μπορεί να μην τους έχει με το μέρος του. Και να μην μπορεί να πάρει απόφαση ούτε για το αν θα γιορτάσει το Πάσχα ή το Μπαϊράμι η πόλη την επόμενη χρονιά, για παράδειγμα…

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι που χασομεράνε(όχι εκείνοι που δουλεύουν πολύ, οι άλλοι που πάνε στις 10 και φεύγουν στη 1) και οι ορκισμένοι της εκάστοτε πόλης, θα κάνουν κουμάντο. Αυτό σημαίνει πρακτικά.

Προσοχή: ο Σκουρλέτης έχει δύο μεγάλα δίκια. Πρώτον, ότι ποτέ ξανά δεν έγινε τόσο εξαντλητικός διάλογος για την αυτοδιοίκηση όπως από την παρούσα κυβέρνηση και, δεύτερον, ότι μέχρι το 2000 η απλή αναλογική ήταν έτοιμα της τότε ΚΕΔΕ και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία.

Ποια είναι η διαφορά όμως. Από το 2000 μέχρι σήμερα η χώρα δεν είναι η ίδια όπως την ξέραμε και οι πολίτες δεν είναι καν οι ίδιοι. Αν μάλιστα αληθεύουν μερικές φήμες που ακούμε για επιτροπές όπου θα διαχειρίζονται τα ζητήματα  μόνοι τους κάποιοι… μειονοτικοί πολίτες, το όλο σχέδιο μοιάζει με προετοιμασία για την δημιουργία ενός νέου κράτους.

Σε ότι αφορά την πλειοψηφία και την λεγόμενη «δικτατορία των μειοψηφιών»; Ειδικά σε μια πόλη όπως το Αγρίνιο, με τόσο κόσμο που δεν έχει δουλειά και κάθεται, με την επιχειρηματική δράση αποκλειστικά στον καφέ και το σουβλάκι και με πολλές ομάδες να έχουν βάλει στόχο της ζωής τους να διαμορφώσουν την ιστορική συνείδηση της πόλης, πιστεύω πως θα διασκεδάσουμε αφάνταστα.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Όποιος περνάει οριακά έξω από τα δημοτικά συμβούλια ξέρει πως αν δεν υπήρχε μια πλειοψηφία που στηρίζει την δημοτική αρχή κανένα, μα κανένα, μεγάλο ζήτημα δεν θα περνούσε από εκεί, κανένα πρόγραμμα, κανένα έργο, καμιά απόφαση. Μηδέν.

Και επειδή θα το ρίξουν πολλοί στην αυτοδιάθεση και την αμεσοδημοκρατία θα τους πω να αναμένουν εκπλήξεις. Οι κουβέντες που γίνονται αυτό τον καιρό καταδεικνύουν ότι ο κάθε φιλόδοξος περί τα πολιτικά ξέρει ότι με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να βγάλει με έναν συνδυασμό εύκολα 5 συμβούλους και να κάνει κουμάντο. Μερικοί νομίζουν ότι οι 30-40 γνωστοί που μετέχουν σε όλα στη τοπική κοινωνική ζωή θα είναι πάλι στον αφρό. Αμ ,δε. Ποιος λέει ότι δεν θα κατέβουν και 2 και 3 σχηματισμοί π.χ. από τον υπερπατριωτικό χώρο; Ποιος λέει ότι ο κατακερματισμός και η «αμ εσοδημοκρατία» σημαίνει «προοδευτικό πρόσημο»;

Να προσέχετε μερικοί τι εύχεστε…

 

 

η συντακτική αντιπροσωπευτική μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button