Αυτοδιοίκηση

Απείχε η μείζων αντιπολίτευση από το Δημ. Συμβούλιο Αμφιλοχίας-τι καταγγέλλει

dimotiko-amfiloxiasΜε αποχή της μείζονος αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της 16ης  Μαΐου η Τακτική Συνεδρίαση του Δήμου Αμφιλοχίας.
Ο λόγος που η μείζων αντιπολίτευση απουσίασε ήταν ο ορισμός της ώρας που γίνονται οι συνεδριάσεις, ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλές φορές το ΔΣ χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί κατάλληλη ώρα που να συμφωνούν όλα τα μέλη.
Η αντιπολίτευση κατέθεσε στο προεδρείο την κάτωθι επιστολή:

“Προς
Κο πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Αμφιλοχίας

Κε πρόεδρε
Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και εκφράζοντας το σύνολο των συναδέλφων της παράταξής μας, σας κάνω γνωστό ότι η παράταξή μας θα απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια όλων μας για την ώρα της συνεδρίασης (3μμ).
Είναι δικαίωμά σας να ορίζετε την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είναι όμως δικαίωμά σας να αναιρείτε τον ίδιο τον εαυτό σας, αφού ζητήσατε από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συγνώμη σε προηγούμενες κατά την ίδια ώρα συνεδριάσεις λέγοντας ότι έχουμε δίκιο και διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα ξανασυμβεί.
Μόνο εσείς ξέρετε (άραγε μόνο εσείς;) γιατί επιμένετε σε αυτή την ώρα συνεδρίασης, εκτός αν ισχύει αυτό που τελευταία είπατε, ότι κάποιοι αρμέγουν και δε μπορούν να προσέρχονται άλλη πιο κατάλληλη ώρα.

Κε πρόεδρε
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το πνεύμα του νομοθέτη συγκαλείται με όρους και προϋποθέσεις που δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων και η ώρα είναι σημαντικό στοιχείο.
Δυστυχώς για εσάς και κυρίως για το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου οι χειρισμοί σας και ο τρόπος άσκησης των καθηκόντων και υποχρεώσεών σας, μόνο σε αυτό δε συμβάλλουν.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Ουδέποτε έγινε συζήτηση που θα προάγει την επίλυση των προβλημάτων του δήμου, αφού με τον κ. Δήμαρχο ασκούντα ενίοτε καθήκοντα προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου δεν ακούστηκε σχεδόν ποτέ η φωνή της πλειοψηφίας και εσείς θεωρείτε δεδομένη τη θετική τους ψήφο και παρατηρείται το φαινόμενο να μη γίνεται γνωστό ποιος ψηφίζει τι. Έχει μείνει παροιμιώδης η έκφραση του δημάρχου “εμείς ψηφίζουμε εσείς όχι” και εσείς ως πρόεδρος δε μπαίνετε καν στη διαδικασία να διενεργήσετε ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης.
Έχω τονίσει πολλές φορές, κι όχι μόνο εγώ, πως το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας αποτελεί παράδειγμα αποφυγής λειτουργίας και είναι βέβαιο ότι αυτό δημιούργησε συνθήκες ανυπαρξίας δημοκρατικών διαδικασιών
Επειδή κ. Πρόεδρε δεν τηρείτε το λόγο σας και λειτουργείτε όπως θέλετε ή εκτελώντας εντολές που δεν αρμόζουν στον θεσμικό σας ρόλο και επειδή σας είχαμε ειδοποιήσει για τη στάση μας, θα απέχουμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η παρούσα επιστολή να διαβαστεί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από μικροφώνου.

Μετά τιμής
Ιωάννης Πρεβεζιάνος
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button