Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Απεβίωσε ο καθηγητής καρδιολογίας Χρήστος Αραβανής – Θλίψη σε Βόνιτσα και Λευκάδα

Απεβίωσε στο Σικάγο σε ηλικία 96 ετών ο καθηγητής καρδιολογίας Χρήστος Αραβανής από την Καρυά Λευκάδας.

Ο Χρήστος Αραβανής, ήταν γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Βόνιτσας τόσο για την επιστημονική του κατάρτιση όσο και για τον χαρακτήρα του, αφού έχει βοηθήσει πολλούς κατοίκους.

Η Αμφικτιονία Ακαρνανών τον αποχαιρετά με τα εξής λόγια:

“ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Απεβίωσε ο Καρσάνος καθηγητής καρδιολογίας Χρίστος Αραβανής.

Σε ηλικία 96 ετών απεβίωσε ο Χρ. Αραβανής. Βρίσκονταν στην Αμερική, στο Σικάγο.
Για πολλά έτη ήταν διευθυντής στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός Αθηνών. Πρωτοπόρος και με διεθνή αναγνώριση στην αναζήτηση των αιτίων της καρδιοπάθειας, αλλά και της ανεύρεσης της σωστής διατροφής για την πρόληψη της καρδιοπάθειας. Με στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και αναγνωρίστηκαν ως σωστές μέθοδοι για την αποφυγή καρδιακών επεισοδίων, καθιερώθηκε στην διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Οι συνεργασίες του με σημαντικούς χειρούργους καρδιολόγους, έδωσαν στην επιστήμη της καρδιολογίας μια αξιόλογη επιστημονική εξέλιξη.

Με τη Βόνιτσα, εκτός των άλλων δεσμών, ο καθηγητής Χρ. Αραβανής είχε στενότατη σχέση και συμπάθεια καθόσον είχε συμμετάσχει στην πρώτη χειρουργική επέμβαση καρδιάς στην Ελλάδα με επιτυχία στον Βονιτσιάνο Α.Ν.
Καθημερινός επισκέπτης της Βόνιτσας όχι μόνο τα καλοκαίρια αλλά και σε όποιο χρόνο είχε ελεύθερο. Για τους κατοίκους της Βόνιτσας ήταν εκτός από γιατρός, ο φίλος του κάθε ασθενή, που με απλά λόγια και με την χαρακτηριστική σιγανή φωνή του, τον βοηθούσε.

-Εμείς οι αμφικτίονες, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Πηγή
xiromeronews.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button