ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Απερρίφθη αίτηση του δημάρχου Μεσολογγίου για τη νομιμότητα απόφασης του Δημ. Συμβουλίου

«Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η προχειρότητα και η ανεπάρκεια της διοίκησης του Δήμου σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας και διοικητικής αποκέντρωσης και ειδικότερα ως προς τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ως γνωστόν είναι κυρίαρχο όργανο του Δήμου»

Τα παραπάνω επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης (Συμμαχία για το Μέλλον)  Πάνος Παπαδόπουλος , παραθέτοντας και την σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με βάση την οποία, η αίτηση του δημάρχου Μεσολογγίου για αυτεπάγγελτο ελέγχο κατά απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κρίθηκε απαράδεκτη.


Όπως εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος:

«Συγκεκριμένα, ο κύριος Δήμαρχος προέβη σε αίτηση αυτεπάγγελτου ελέγχου κατά της υπ’ αριθ. 121/2022 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, η οποία αφορούσε, για δεύτερη φορά, απορριπτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με την τροποποίηση του ΟΕΥ για σύσταση τμήματος πολιτικής προστασίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει δικές του ρουσφετολογικές ανάγκες μέσω της αντίστοιχης τοποθέτησης.

Παρότι – για πρώτη φορά στα χρονικά – σοβαροί άνθρωποι του συνέστησαν ως Δήμαρχος να μην προβεί σε μια τέτοια ενέργεια αυτεπάγγελτου ελέγχου απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη να προχωρήσει, αγνοώντας ότι σύμφωνα με τα άρθρα 225, 226 και 227 του Ν. 3852/2010 (ΔΚΚ) σε έλεγχο νομιμότητας υπόκεινται μόνον οι εκτελεστές διοικητικές πράξεις των μονομελών και συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ, οι οποίες επιφέρουν αυτοτελώς έννομα αποτελέσματα.    

Με την υπ’ αριθ. 121/2022 απόφαση, για την οποία ο κ. Δήμαρχος ζήτησε τη διενέργεια αυτεπάγγελτου ελέγχου ως προς τη νομιμότητά της:

  • Αποφασίστηκε η μη τροποποίηση του ΟΕΥ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
  • Εκφράστηκε η βούληση του αποφασίζοντος οργάνου να μην προχωρήσει σε ενέργεια που θα μεταβάλλει την ισχύουσα κατάσταση στο συγκεκριμένο τομέα.

Επί της ουσίας ο κ. Δήμαρχος ζητούσε όχι έλεγχο νομιμότητας, αλλά έλεγχο σκοπιμότητας, ο οποίος είναι ανεπίτρεπτος κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και του Συντάγματος!

Ως εκ τούτου η αίτηση αυτεπάγγελτου ελέγχου κρίθηκε απαράδεκτη.

Τα συμπεράσματα δικά σας… »

 

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button