Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο (φωτο)

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου, ολοκληρώθηκε η απεργιακή εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου, για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Στην συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Δημοκρατίας, συγκεντρώθηκαν απεργοί και μέλη του Ε.Κ. Αγρινίου και των σωματείων – μελών του, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία των συμβασιούχων καθαριστριών και φυλάκων του νοσοκομείου Αγρινίου, των οποίων το επόμενο διάστημα λήγουν οι ατομικές συμβάσεις.


Εξάλλου, χαιρετισμό στη συγκέντρωση έκανε η εκπρόσωπος της Επιτροπής αγώνα των συμβασιούχων Κατερίνα Λιόντου.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας και μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος Γιώργος Δημητρουλής, ενώ κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Σπύρος Κατσακιώρης, μέλος της διοίκησης του Ε.Κ. Αγρινίου.

Ειδικότερα η κ. Λιόντου μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με τους 47 εργαζομένους συμβασιούχους στο νοσοκομείο , ζητώντας την εργασιακή τους αποκατάσταση, επισημαίνοντας πως οι ατομικές συμβάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, ζητώντας οριστική λύση από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Δημητρουλής πως στόχος και της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης είναι η κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, η ιδιωτικοποίηση της. Σημείωσε πως οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις των συνταξιούχων έχουν φέρει αποτελέσματα, ζητώντας ενίσχυση των σωματείων.

O κ. Κατσακιώρης από την πλευρά του, τόνισε πως η χθεσινή απεργία ουσιαστικά έγινε κάτω από την πίεση του ΠΑΜΕ, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην ηγεσία της ΓΣΕΕ , κάνοντας λόγο για “συνδικαλιστική μαφία”, που επιχειρεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση να αποκρύψει τις βαθιά αντεργατικές προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου.

“Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα στις 24 Σεπτέμβρη. Η σημερινή απεργία υπαγορεύτηκε από την επιτυχία της προηγούμενης απεργίας. Είναι βήμα κλιμάκωσης και προειδοποίησης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην φέρει το αντεργατικό τερατούργημα¨μ είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσακιώρης.

Ο Σπύρος Κατσακιώρης

Ο Γιώργος Δημητρουλής

Η Κατερίνα Λιόντου

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο απεργία Εργατικό Κέντρο Αγρινίου ΠΑΜΕ πλατεία Δημοκρατίας Συγκέντρωση