Απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ το έργο ψηφιοποίησης του Μουσείου Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό

Παραμένει ανεκμετάλλευτο το στολίδι του Αιτωλικού, ενώ φέρεται να χάθηκαν περίπου 500 χιλιάδες ευρώ από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο αφορούσε την ψηφιοποίηση του Μουσείου Χαρακτικής Βάσως Κατράκη.

Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος έθιξε το θέμα, τονίζοντας «την ανεπάρκεια αλλά και την αδράνεια της δημοτικής αρχής Λύρου», η οποία έχασε τις προθεσμίες ώστε να πάρει την χρηματοδότηση του προγράμματος.


Ο απερχόμενος δήμαρχος Κώστας Λύρος , σύμφωνα με το τοπικό blog messolonghivoice, στο προτελευταίο συμβούλιο έλεγε ότι δεν έχει χαθεί η χρηματοδότηση. Διαψεύστηκε όμως, διότι ο Σπύρος Διαμαντόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά επίσημο έγγραφο που αποδεικνύει ότι Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έχασε την χρηματοδότηση για το Κατράκειο.

Πρόκειται για την απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ Γιώργου Ζερβού , όπου και ανακαλείται η Απόφαση Ένταξης του έργου «Εικονικό Μουσείο και ψηφιακές εφαρμογές για την προβολή του Κέντρου Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο Βάσως Κατράκη»:

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αιτωλικό απένταξη ΕΣΠΑ Μουσείο Βάσως Κατράκη ψηφιοποίηση