Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Απελευθέρωση φοινικόπτερου στη λεκάνη της Πλώσταινας (φωτο)

Με επιτυχία απελευθερώθηκε στις 5 Ιουλίου 2018 ένα φοινικόπτερο στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων και συγκεκριμένα στη λεκάνη της Πλώσταινας.

Το Φοινικόπτερο (Phoenicopterus ruber), βρέθηκε απομονωμένο στην περιοχή μεταξύ της Παλαιοπαναγίας και του Πλατανίτη του Δήμου Ναυπακτίας. Καθώς στην περιοχή αυτή δεν απαντώνται φοινικόπτερα, μεταφέρθηκε από πολίτες στο Δασαρχείο Ναυπάκτου το οποίο στην συνέχεια ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων. Το πτηνό μεταφέρθηκε στην λεκάνη της Πλώσταινας στο Μεσολόγγι, όπου αφού του έγινε μαρκάρισμα για την προσωρινή παρακολούθηση του, αφέθηκε ελεύθερο ώστε να προσαρμοστεί στο φυσικό του περιβάλλον.

Η απελευθέρωση έγινε από τον εθελοντή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας κ. Νικόλαο Νούλα, υπό την επίβλεψη των στελεχών του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου (κ. Παλαιό Νίκο και κ. Κουτσογιάννη Κυριακή) και παρουσία υπαλλήλων του Δασαρχείου Ναυπάκτου (κα Καλπακιώρη Μαργαρίτα-Υπεύθυνη του Γραφείου Θήρας και κ. Παναγόπουλο Κων/νο).

“Στα πλαίσια λοιπόν προσπάθειας διάσωσης περισσότερων τραυματισμένων άγριων ζώων μην διστάζετε να μας καλείτε στο: 2632055094 (τηλ. Φορέα), γιατί η προστασία της φύσης είναι υπόθεση όλων” αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close