Αυτοδιοίκηση

Απεχώρησε από την παράταξη Παπαναστασίου ο τοπικός σύμβουλος της Δ.Κ. Αγρινίου Στ. Καράτσαλος

po-karatsalos-papanastasiou    Σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης προχώρησε σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου ο Στράτος Καράτσαλος , Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου του Δήμου Αγρινίου.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου  Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου και τον  Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Αγρινίου που κοινοποιείται προς τον τον Δήμαρχο Αγρινίου , τους Δημοτικούς Συμβούλους Αγρινίου, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αγρινίου και τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. εξηγεί τους λόγους της κίνησης του αυτής.

Για τον  κ. Καράτσαλο, που διατηρεί  πολιτικές και φιλικές σχέσεις με τον πρώην αντιδήμαρχο και ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Καζαντζή, θεωρούνταν πως ήταν θέμα χρόνου να αποστασιοποιηθεί. Άλλωστε, πληροφορίες αναφέρουν πως την περίοδο των εκλογών είχε συμφωνηθεί το δεύτερο μισό της θητείας της δημοτικής αρχής να αναλάβει χρέη προέδρου της Δ.Κ. ο κ. Καράτσαλος στη θέση του σημερινού προέδρου κ. Καββαδία, κάτι που όμως δεν τηρήθηκε και αυτό πολύ πιθανά να συνετέλεσε στην δυσφορία και τελικά, την ανεξαρτητοποίηση του.

Η δήλωση του έχει ως εξής:

Με αίσθηµα ευθύνης απέναντι στους δηµότες που µε τίµησαν µε την
ψήφο τους, αλλά και προς το Σώµα, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», παραµένοντας ως ανεξάρτητος τοπικός σύμβουλος.

Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου, δεν είναι προσωπικοί, αλλά αφορούν τις εντελώς διαφορετικές, πλέον, πολιτικές αντιλήψεις μου, με αυτές της παράταξης, με την οποία εκλέχτηκα και πηγάζουν από την εναντίωσή μου στις πρακτικές εκείνες που ακολουθεί σε µία τοπική κοινωνία που µας παρακολουθεί ανήσυχη αναµένοντας μάταια, όσα είχαµε προεκλογικά δεσμευτεί να υλοποιήσουμε.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή, σε καµία περίπτωση δεν συμβαδίζει µε όσα υποσχεθήκαμε στους δηµότες – συμπολίτες µας, αφού κυριαρχεί η αλαζονεία και οι προσωπικές φιλοδοξίες στην οργάνωση,  την διοίκηση και τη λήψη αποφάσεων.

Η συλλογικότητα και οι δηµοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία της δηµοτικής οµάδας έδωσαν τη θέση τους στη πλειοδοσία των προσωπικών φιλοδοξιών και στη συγκεντρωτική  διοίκηση. Μερικοί πιάστηκαν γερά από τα αγκίστρια της εξουσίας και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να απαγκιστρωθούν.

Έχει δημιουργηθεί ήδη αίσθηµα απογοήτευσης και αγανάκτησης τόσον στους συμπολίτες μας όσο και στην παράταξη. Η δηµοτική αρχή δείχνει να µην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει.

Τελικά, ούτε ΝΕΑ ήταν, ούτε ΑΡΧΗ.

Με σεβασμό στους συμπολίτες µου δηλώνω ότι διαχωρίζω τη θέση µου από τη δηµοτική αρχή, που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους, παραµένοντας φυσικά στο τοπικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος τοπικός σύµβουλος, µε προτάσεις και λύσεις για τα  προβλήματα του τόπου µας, χωρίς καμία διάθεση για δημιουργία εντυπώσεων.

Ας γίνει αντιληπτό επιτέλους ότι αλλιώς ξεκινήσαμε και αλλιώς πορευόμαστε.

Από αυτήν την θέση που με τίμησαν οι συμπολίτες μας θα συνεχίσω να προασπίζομαι τα συμφέροντα του Δήμου μας και να διεκδικώ όσα είναι αναγκαία για την πρόοδο της πόλης μας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button