ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Απάτη «μαμούθ» σε βάρος εταιρίας στον Βόλο – Πώς έκαναν «φτερά» 500.000 ευρώ

Ένα e-mail στάθηκε ικανό για να καταφέρουν απατεώνες να αποσπάσουν το ποσό των 500.000 ευρώ από εταιρία στον Βόλο.

Η υπόθεση απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις αρχές, μετά από μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη που κατέθεσε η εταιρία, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου και ζητήθηκε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, που θεωρείται από τις μεγαλύτερες απάτες σε επίπεδο Μαγνησίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία που έχει έδρα τoν Βόλο δραστηριοποιείται σε εξαγωγές προϊόντων της και οι πελάτες της στο εξωτερικό πληρώνουν αφού τους σταλεί ηλεκτρονικά, τιμολόγιο και ο IBAN κατάθεσης των χρημάτων.

Εντός του 2021 η εταιρία έστειλε μια μεγάλη παραγγελία σε πελάτη της στο εξωτερικό, αλλά τα χρήματα καθυστερούσαν να κατατεθούν. Όταν οι υπεύθυνοι της εταιρίας επικοινώνησαν με τον αγοραστή, πληροφορήθηκαν ότι τους είχε σταλεί ηλεκτρονικά το ποσό της οφειλής και το IBAN, και είχαν καταθέσει τα χρήματα, ύψους 500.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό που αναγράφονταν στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν λάβει.

Διαβάστε Επίσης

Όπως είναι φυσικό, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και μετά από έρευνα που έκανε η εταιρία διαπίστωσε ότι παρεμβλήθηκε άλλο άτομο – ενδεχομένως χάκερ – άλλαξε το e mail της εταιρίας και καρπώθηκε το ποσό που προοριζόταν για την πληρωμή της εταιρίας!

Μετά από την εξέλιξη αυτή κατατέθηκε μήνυση, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και παραγγέλθηκε προκαταρκτική, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει επισταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του κατόχου της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, που παραπλάνησε την εταιρία του εξωτερικού, καθώς και του λογαριασμού που κατέληξαν τα χρήματα.

Ανάλογες απάτες με μεγάλη οικονομική ζημιά σημειώθηκαν και στο παρελθόν στη Μαγνησία όπως το καλοκαίρι του 2019 η υπόθεση με εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε εταιρίες τροφίμων Πανελλαδικά με ζημιά 523.000 € και η απάτη σε βάρος Βολιώτικης εταιρίας για δήθεν αγοραπωλησία σκραπ με ζημιά περίπου 600.000 €, το καλοκαίρι του 2020.

Πηγή: magnesianews

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button