Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Απατεώνες χρησιμοποίησαν το όνομα του αντιδημάρχου Μεσολογγίου για να ξεγελάσουν επιχειρηματίες

Το όνομα του αντιδημάρχου Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου χρησιμοποιούν άγνωστοι απατεώνες σε μια προσπάθεια να εξαπατήσουν επιχειρηματίες της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα τηλεφωνούν σε αρτοποιεία σε όλο το Δήμο (Μεσολόγγι, Κατοχή, Νεοχώρι, Ευηνοχώρι, Αιτωλικό κλπ.) και συστήνονται ως συνεργάτες του κ. Καραπάνου, που είναι υπεύθυνος για τις κοινωνικές δομές του Δήμου και παραγγέλνουν μεγάλη ποσότητα ψωμιού για τα συσσίτια.


Αφού συμφωνήσουν, στέλνουν ένα μήνυμα μέσω της εφαρμογής viber στο κινητό του αρτοποιού, ότι κατά λάθος έβαλαν περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό του και του ζητούν να επιστρέψει τη διαφορά. Μάλιστα στέλνουν σε φωτογραφία την απόδειξη που έγινε η μεταφορά μέσω e-banking.

Πρόκειται για ένα παλιό κόλπο που όμως οι απατεώνες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μήπως καταφέρουν και βρουν κάποιο θύμα.

Κάποιοι από τους αρτοποιούς επικοινώνησαν με τον Αντιδήμαρχο για να επιβεβαιώσουν την παραγγελία και έτσι πληροφορήθηκαν ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα.

Κάποιοι άλλοι δεν ενέδωσαν υποψιαζόμενοι ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. Ένας όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε μέχρι την τράπεζα, αλλά ο Διευθυντής τον απέτρεψε να καταθέσει τα χρήματα.

Ο κ. Καραπάνος συστήνει σε όλους να είναι προσεκτικοί και να μην ενδίδουν στους απατεώνες. Οι συναλλαγές του Δήμου με τους επιχειρηματίες σίγουρα δεν θα γίνουν με τέτοιο τρόπο, καθώς υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για τις προμήθειες του Δήμου.

Εξάλλου και με την ιδιότητά του ως αστυνομικός ο κ. Καραπάνος, γνωρίζει πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης γι’ αυτό και θέλει να προφυλάξει τον κόσμο από τους επιτήδειους.

aixmi-news.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button