ΔιεθνήΡοή Ειδήσεων

Απάντηση ΥΠΕΞ στη Ζαχάροβα: Απαράδεκτες δηλώσεις, δεν συνάδουν με τους ιστορικούς δεσμούς μας (video)

Αποφασιστική ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στις αιτιάσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, που κατηγόρησε την Ελλάδα για «αντιρωσική προπαγάνδα».

O εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Ζαχάροβα και τις αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα και τόνισε ότι δεν συνάδουν με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς Ελλάδας και Ρωσίας.


Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας καθορίζεται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και πως βασικό μέλημα της χώρας είναι η προβολή της αλήθειας στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων.

«Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:
«Η Ελληνική Εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων.

Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες.

Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση».

Θεοδωρικάκος: Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι πράξεις της

«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της» τόνισε σχετικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα, και ο καθένας μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει.

Η Ρωσία έχει εισβάλλει στην Ουκρανία και καθημερινά προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, ενώ υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου υπάρχουν και ομογενείς ανάμεσα στους νεκρούς.

«Αντιρωσική προπαγάνδα» στην Ελλάδα καταγγέλλει η Ζαχάροβα

Στην επίσημη σελίδα της στο facebook η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα ανάρτησε εκτενές σχόλιο της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα σχετικά με τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο σχόλιό της η Μαρία Ζαχάροβα κάνει λόγο για αντιρωσική προπαγάνδα στην Ελλάδα και δυσφήμιση της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν ήταν απρόκλητη.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button