Άποψη

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

koi-apergia-kathigites3Στην χθεσινή αιχμηρή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ , σχετικά με την σύσκεψη που οργάνωσε το Ν.Τ. Αιτωλ/νίας της ΑΔΕΔΥ για τις διαθεσιμότητες-αξιολόγηση κλπ, απαντά το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Παντελής Μέλιος. Να θυμίσουμε πως ο κ. Μέλιος ανήρτησε αρχικά άρθρο σχετικά με την ανάγκη συνένωσης και κοινής πάλης των δυνάμεων της Αριστεράς με αφορμή την σύσκεψη και οι θέσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην Αιτωλοακαρνανία.

Αναλυτικά απαντά ο κ. Μέλιος:

“Αγαπητοί σύντροφοι ,

Εκπλήσσσομαι πραγματικά ότι το ΠΑΜΕ έβγαλε ανακοίνωση σχολιασμού ενός ενυπόγραφου κειμένου ( μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και της Δ.Ε.Α ) .Θα μπορούσαμε στο άμεσο μέλλον να κάνουμε έναν πραγματικό πολιτικό διάλογο , ουσιαστικό που να απαντάει σε αυτά που βιωνει ο λαός μας. Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι δεν  απαντάτε ή σχολιάζετε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α , ούτε τη Δ.Ε.Α. με την ανακοίνωση σας…

Η πολιτική ευθύνη της εκδήλωσης ανήκει στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Είναι γνωστό ότι η συνάντηση ηταν πρωτοβουλία στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο δημοσιουπαλληλικό κίνημα και αποφασίστηκε σε διαδικασία του Νομαρχιακού Τμήματος στη Β ΕΛΜΕ Αιτ/νίας. Και οι γάτοι στα κεραμίδια το γνώριζαν. Η επιθετικότητα δεν με εκπλήσσει. Η ρηχότητα των επιχειρημάτων λίγο περισσότερο. Εδω εσείς δεν μπορείτε να συνδιαδηλώστε με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς , βγάζετε ανακοίνωση για ατομικό κείμενο ?

Δεν συνδιαλέγεστε , δεν συνεργάζεστε , δεν επιτρέπετε με τη στάση σας την ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , ισχυρίζεστε σε πλήρες παραλήρημα ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ,Α είναι αστικό κόμμα.και ασχολείστε με κείμενο οπορτουνιστή ? Ακόμα και αν οι πορείες συναντηθούν εσεις θα βάλετε τρακτέρ στη μέση. Το ίδιο το Εργατικό Κέντρο έχετε κάνει κομματική παράταξη και μιλάτε και από πάνω… ( και οι Πασόκοι στο κόλπο )….κάτι θα έχει τσούξει, για ανακοίνωση κόμματος και μάλιστα του ΚΚΕ.

Οσον αφορά δυο κουβέντες που λέτε και αφορούν τις απόψεις που εξέφρασα. Σας ενοχλεί ότι επαναλαμβάνονται συνεχώς οι λέξεις οργάνωση , μαζικοποίηση ,συντονισμός. Οντως επιβεβαιώνω και εγω την πληροφορία του κόμματος. Ανέφερα επανειλημμένα αυτές τις λέξεις γιατί πιστεύω ότι είναι αμεσότατα και επειγέστατα καθήκοντα. Οργάνωση απο τα κάτω , μαζικοποίηση των κοινωνικών ,επαγγελματικών οργανώσεων και των δυο πολιτικών κομμάτων της Αριστεράς , Συντονισμός των αγώνων στην πλατύτερη δυνατή  μορφή ενιαίου εργατικού μετωπου.

Εμείς δεν βαπτίσαμε μια διοργάνωση της ΑΔΕΔΥ σε ΣΥΡΙΖΑ. Το επίσημο κάλεσμα , ακόμα και στις ατομικές προσκλήσεις που διακινούσαν μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , δεν αναφέρονταν παρα το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Παρότι είναι πρόκληση το ψεύδος , η εκδήλωση της 19/6 διοργανώθηκε στο όνομα της ΑΔΕΔΥ ενώ το ΠΑΜΕ εχει εξουδετερώσει το Εργατικό Κέντρο μετατρέποντάς το σε κομματικό φέουδο.

Αφού έχεις παλέψει να εξασφαλίσεις τον παραπάνω όρο αυτονομίας του κινήματος , τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ( δεν φταίμε εμείς αν Πασόκοι και δεξιοί δεν σηκώνουν ούτε τα τηλέφωνα , δεν αποκλείσαμε κανέναν) τότε θα καταθέσεις θέσεις και σχέδια πολιτικά ,θα παλέψεις να κερδίσεις , να κερδίσουν οι θέσεις σου , να καταθέσεις την πολιτική σου , πράγμα για το ποίο επιβεβαιώνω ακόμα μια φορά το κόμμα οτι το έκανα και σκοπεύω να συνεχίσω να το κάνω. Πράγματι ισχυρίστηκα ότι ο δρόμος προς την Κυβέρνηση της Αριστεράς  (ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΌΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ. Πράγματι επίσης ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α προχωρά στη συγκρότηση ενιαίας συνδικαλιστικής παράταξης , τμήμα της ενιαιοποίησης του κόμματος , το ΜΕΤΑ , του οποίου διακινήσαμε την 2η προκήρυξη και στο οποίο καλούμε κάθε δημόσιο υπάλληλο να οργανωθεί για την ανατροπή. Η παρατήρηση δε για τον σ.Γαλατά είναι ενταγμένη στο πλάνο του ΚΚΕ να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Αφού με τιμήσατε λοιπόν με ανακοίνωση , να προσπαθήσω να βοηθήσω με ένα εδάφιο του Λένιν : ” Δεν υπάρχει ,ούτε μπορεί να υπάρξει κάτι σαν “αρνητικό” σοσιαλδημοκρατικό σύνθημα που σκοπεύει μόνο “να οξύνει” την ταξική συνείδηση ενάντια στον ιμπεριαλισμό, χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει η  θετική απάντηση στο ερώτημα πως η Σοσιαλδημοκρατία θα λύσει το πρόβλημα όταν θα πάρει την εξουσία. Ένα “αρνητικό” σύνθημα ασύνδετο με μια σαφή θετική πρόταση , δεν θα οξύνει , αλλα θα αμβλύνει την ταξική συνείδηση , γιατί ένα τέτοιο σύνθημα είναι μια άδεια φράση , μια διακήρυξη χωρίς νόημα…” στο “η καρικατούρα του μαρξισμού και ο ιμπεριαλιστικός οικονομισμός” Β.Ι.Λένιν

 

Μέλιος Παντελής , μέλος της Ο.Μ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button