Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Απάντηση του προέδρου του Δοκιμίου για την κατασταση στο νεκροταφείο

Χωρίς να διαψεύδει τα όσα η εικόνα δείχνει, ο πρόεδρος της Κοινότητας του Δοκιμίου κ. Παπούτσης, απαντά σε σχετική ανάρτηση του agriniopress.gr , σημειώνει μεταξύ άλλων, πως ναι μεν μπορει να υπάρχουν προβλήματα με την βλάστηση στο νεκροταφείο του χωριού, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση αφορά σε καθαρισμό μνημάτων, την ευθύνη της οποίας έχουν οι ιδιοκτήτες τους – τα οικεία πρόσωπα των θανόντων κλπ.

Βέβαια ο κ. Παπούτσης, γνωρίζει πολύ καλά πως σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχουν συγγενείς που θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε καθαρισμό των τάφων, για παράδειγμα σε περιπτώσεις θανόντων προ πολλών ετών, οπότε αυτό αποτελεί υποχρέωση της Κοινότητας και του Δήμου, ώστε να μην παρουσιάζονται τέτοιες εικόνες.

Το agriniopress.gr θα συνεχίσει να δημοσιεύει θέματα καθημερινότητας και καταγγελιών των δημοτών και φυσικά δεν είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει τον εκάστοτε πρόεδρο ή αντιδήμαρχο, για πραγματικά προβλήματα.

Η απάντηση του κ. Βασίλη Παπούτση:

“Σε άρθρο που αναρτήσατε στον διαδικτυακό ιστότοπο : AGRINIOPRESS την Δευτέρα 29/07/2019 που αφορούσε την καθαριότητα του Κοιμητηρίου Δοκιμίου, και αφού για μια ακόμη φορά δεν μου ζητήσατε ως οφείλατε πιστεύω, πριν αναρτήσετε την είδηση να με ενημερώσετε ή να ακούσετε την άποψη μου σας ενημερώνω ότι:

• Οι φωτογραφίες που δημοσιεύσατε αντικατοπτρίζουν την μισή αλήθεια! Είναι γεγονός ότι αρκετοί συνδημότες μας για πολλούς και διαφόρους λόγους (που αφορούν τους ιδίους) δεν επισκέπτονται τακτικά το κοιμητήριο για τα προσφιλή τους πρόσωπα με αποτέλεσμα την πλημμελή έως μηδενική καθαριότητα των μνημάτων τους ( οι τρεις φωτογραφίες που αναρτήσατε αφορούν μνήματα τα οποία είναι ιδιωτικά – έχουν αγοραστεί από την εποχή που λειτουργούσε η Κοινότητα Δοκιμίου)!

• Γνωρίζετε ότι σε κάθε μνήμα υπάρχουν δυο θέσεις αποθανόντων και η καθαριότητα αυτών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των ιδιοκτητών και οικείων των.

• Από πλευράς της Κοινότητας Δοκιμίου σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου στα μέσα του Ιουλίου συνεργείο από την αρμόδια Διεύθυνση καθαριότητας κοιμητηρίων του δήμου Αγρινίου προέβη στον καθαρισμό του Κοιμητηρίου Δοκιμίου περιμετρικά των μνημάτων.

• Σίγουρα, προβλήματα υπάρχουν και θα προκύψουν και στο μέλλον αλλά ο χαρακτηρισμός «πνιγμένο στα χόρτα» απέχει από την πραγματικότητα!

• Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο Δ/ντης της Αρμόδιας Υπηρεσίας επισκέφθηκαν τον χώρο συνομίλησαν μαζί μου αλλά σε καμιά περίπτωση ο Δήμος – και η Κοινότητα δεν θα μπουν σε μια διαδικασία καθαρισμού των μνημείων που ανήκουν σε δημότες!

Κε Τσακανίκα μέσα από αυτή την επιστολή καλώ τους συμπολίτες μου πριν να προβούν σε διαμαρτυρίες, να γνωρίζουν τι ισχύει ως προς την καθαριότητα των κοιμητηρίων καθώς γνωρίζουν ότι η Κοινοτική και Δημοτική αρχή έκανε ότι ήταν δυνατό για να μην υπάρχουν προβλήματα καθαριότητας στο κοιμητήριο Δοκιμίου.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία!”.

Ένα Σχόλιο

  1. Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ!! ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ “ΟΙΚΟΠΕΔΑ”. ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΑ!! ΚΟΙΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙΣ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΣΕ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button