ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Απάντηση Κεραμέως στην επιστολή του μαθητή: «Ούτε πέρσι θα έμπαινε»

"Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα επέλεξαν τον αριθμό εισακτέων και όχι το υπουργείο Παιδείας"

Την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής υποστήριξε εκ νέου η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από το βήμα της Βουλής ενώ σε ό,τι αφορά την ανοικτή επιστολή του μαθητή που δεν εισήλθε στην Αρχιτεκτονική Σχολή τόνισε ότι με 13,6 στο σχέδιο ούτε πέρυσι θα είχε εισαχθεί.

Tι απαντά η Υπουργός Παιδείας

Αρχικά η κυρία Κεραμέως σχολίασε το σύστημα επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σύμφωνα με την ίδια «επέτρεψε να εισάγονται μαθητές με επίδοση 0,6, 1, 2, 3 στα 20». Ήθελε, δηλαδή κατά την ίδια να εγγράφονται μαθητές χωρίς καθόλου εξετάσεις και χωρίς να μας νοιάζει αν θα αποφοιτήσουν. Σύμφωνα, άλλωστε, με τα στοιχεία που παρουσίασε μόνο 4 στους 10 φοιτητές που εγγράφονται αποφοιτούν.

«Εγκλωβίζουμε τους νέους μας. Όταν μπαίνεις κάπου χωρίς να πληροίς τις προϋποθέσεις καταλήγεις εγκλωβισμένος χωρίς να μπορείς να κάνεις το βήμα παραπέρα», σημείωσε και χαρακτήρισε εύκολα να τάζεις λαγούς με πετραχήλια και να λέει κανείς να μπουν όλοι στα ΑΕΙ. Την ίδια στιγμή, προσέθεσε ότι πλέον 1 στους 4 που φοιτά στα δημόσια ΙΕΚ είναι απόφοιτος πανεπιστημίου και σύμφωνα με την Υπουργό η εξήγηση είναι ότι δεν βρήκε δουλειά εκεί που σπούδασε και φοιτά ξανά.


Επανερχόμενη στα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «ίδρυσε 153 νέα πανεπιστημιακά τμήματα, με βουλευτικές τροπολογίες για να μπορέστε να μπαίνουν με 0,6 με 1 με 2 με 3 στα 20». «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε εισαχθέντες αλλά αποφοίτους. Να ανοίγει δρόμους ζωής κι όχι να τους εγκλωβίζει».

Σε ό,τι αφορά την επιστολή του μαθητή, η Υπουργός Παιδείας σημείωσε υπό τις έντονες αντιδράσεις των παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: « Ο εν λόγω υποψήφιος πέτυχε 13,6 στα 20 στο σχέδιο για την αρχιτεκτονική σχολή. Ούτε πέρυσι θα είχε μπει με 13,6 στα 20. Για πρώτη φορά η κυβέρνηση έδωσε λόγο στα πανεπιστήμια. Η συγκεκριμένη σχολή επέλεξε υψηλή κλίματα».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button