ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Απάντηση Κατσιφάρα: «Επιστρατεύτηκε ο Τσιχριτζής για να σώσει τη δεξιά που κλείνει τα Τμήματα»

Στο τέλος της συζήτησης για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου παρενεβη ο Απόστολος Κατσιφαρας, θέλοντας να δώσει μια απάντηση στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Στην ίδια συνεδρίαση νωρίτερα, ο κ. Τσιχριτζής ουσιαστικά είχε κατηγορήσει τον κ. Κατσιφαρα ότι ήρθε σε συνεννόηση με τον τότε υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, «ανταλλάσσοντας» τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας , ώστε να πάρει η Πάτρα την Νομική Σχολή.


Ο κ. Κατσιφαρας πριν λίγο υποστήριξε πως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου «επιστρατεύτηκε» για να σώσει τη δεξιά παράταξη που είναι εκείνη που κλείνει τα Τμήματα.
«Υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον και όταν ήμουν περιφερειάρχης και τώρα. Αυτό δεν αλλάζει. Την δεξιά παράταξη δεν γίνεται να την σώσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, είπε χαρακτηριστικά, με τον κ. Φαρμάκη να παρεμβαίνει και του ζητά να χαμηλώσει τους τόνους.

Νωρίτερα ο κ. Φαρμάκης, ζήτησε «ειλικρίνεια, συνεργασία και συμφωνίες» στο Συμβούλιο , βαδίζοντας σε έναν πιο ρεαλιστικό δρόμο, ώστε μέσω συγκεκριμένων προτάσεων να μην επιτευχθεί ο σχεδιασμός του Υπ. Παιδείας-Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, δεν μπορεί χωρίς να υπάρχει κεντρική πολιτική για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να ξεκινούν αλλαγές στα ΑΕΙ.

Με ανακοίνωσή του την Τετάρτη (26/5), ο επικεφαλής της παράταξης «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσιχριτζής θυμήθηκε να τοποθετηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο όχι στην κύρια εισήγησή του, αλλά τρεις ώρες με εκτός διαδικασίας παρέμβαση».

Αναλυτικά:

«Ξαφνικά ο κ. Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αιτ/νιας, θυμήθηκε να τοποθετηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο (σχεδόν 3 χρόνια μετά!!!!), όχι στην κύρια εισήγησή του, αλλά τρεις ώρες με εκτός διαδικασίας παρέμβαση, για υποτιθέμενο περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τα λεγόμενα του στη δημόσια σύσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας το 2019 και σύμφωνα με αυτά, “ο κ. Κατσιφάρας αγωνίστηκε πολύ για τη Νομική της Πάτρα, με αντίτιμο τα τμήματα του Αγρινίου και του Μεσολογγίου”

Ερωτάται λοιπόν ο κ. πρόεδρος ως παρών στην συνάντηση:

– γιατί δεν κατήγγειλε το γεγονός την ίδια ώρα και την ίδια μέρα ως όφειλε;

– ήταν υποχρεωμένος εκ του Θεσμικού του ρόλου για να προστατέψει τα συμφέροντα της Αιτ/νίας να δημοσιοποιήσει το περιστατικό ;

-ή δεν έγινε έτσι το περιστατικό όπως το αναφέρει;

Ειδάλλως είναι και αυτός συνένοχος, αφού ήταν παρών και ΣΙΩΠΗΣΕ.

Ένα είναι βέβαιο: ο κ. Τσιχριτζής επιστρατεύτηκε τώρα, σε αυτή τη χρονική συγκυριία αυτή για να ”προασπίσει” την δεξιά παράταξη, την Κυβερνητική Πολιτική, τον κ. Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως που βάζουν την σφραγίδα τους επίσημα στο κλείσιμο των Ακαδημαϊκών Τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία καθώς και να καλύψει την αδράνεια και ανοχή του περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη .

Η θέση της παράταξης μας ήταν και είναι ξεκάθαρη, διαχρονική , ρεαλιστική και βασισμένη σε Ακαδημαϊκά Κριτήρια.

Διεκδικούσαμε τρεις νέες σχολές, μία ανά περιφερειακή ενότητα, και συγκεκριμένα Γεωπονική σχολή στην Αιτ/νία , ΤΕΦΑΑ στην Ηλεία και Νομική στη Αχαΐα, καθώς επίσης και την διατήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων ακαδημαϊκών τμημάτων

Διεκδικούσαμε τρεις νέες ισχυρές και βιώσιμες σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και δομή διοίκησης σε επίπεδο κοσμητείας

Σταθερή θέση και καθαρές κουβέντες».

EURO 2024

Ένα Σχόλιο

  1. Ακριβώς ό, τι είχα προβλέψει. Έτσι, εξαντληθείτε στο blame game μεταξύ σας όπως και πριν από 30 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι και να αργούν τα έργα στην περιοχή που θα βοηθήσουν τη νεολαία και να κάνει παιχνίδι το Πανεπιστήμιο Πατρών. Όπως και παλιά, δεν αποδόθηκαν ευθύνες και τώρα θα μπορεί μόνο του ν’ αλωνίσει στην περιοχή.
    Πολύ σύντομα, οι αντιπρυτάνεις θα ξαναστείλουν τα υπόλοιπα 3 αιτήματα γιά τα 3 τμήματα ανενόχλητοι και τότε θα χαθούν και τα υπόλοιπα τμήματα. ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button