ΑυτοδιοίκησηΠολιτική

Απάντηση Καραπάνου σε Παπαδόπουλο για το γραφείο Πρωτογενούς τομέα στο Μεσολόγγι

«Ανέκδοτο» χαρακτήρισε η παράταξη του Πάνου Παπαδόπουλου «η Κοινωνία Μπροστά» την ίδρυση γραφείου πρωτογενούς τομέα στον Δήμο Μεσολογγίου, που εξήγγειλε πρόσφατα ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.

«Οσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, η Δημοτική Αρχή επιβεβαιώνει καθημερινά το άγχος της επιβίωσής της», αναφέρονταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της παράταξης Παπαδόπουλου. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου , με νέα ανακοίνωση, απαντά στον Π. Παπαδόπουλο, τονίζοντας πως ο δήμος ήταν «παρών» σε κάθε διεκδίκηση των αγροτών, ενώ κάνει λόγο για «ανακυκλωμένες- πολιτικές «κορώνες» ως μόνο μέσο επιβεβαίωσης της πολιτικής ύπαρξης» του δεύτερου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Καραπάνου:

Ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος ή ζει σε άλλο Δήμο εκτός Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ή οι συνήθεις –ανακυκλωμένες- πολιτικές του «κορώνες» είναι το μοναδικό πλέον μέσο επιβεβαίωσης της πολιτικής του ύπαρξης.
Επί της ουσίας μετά και τη σημερινή ανακοίνωσή του περί ανυπαρξίας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στον πρωτογενή τομέα παραγωγής γίνονται γνωστά τα εξής:
1) Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έχει ορίσει αρμοδιότητες Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης
2) Σε κρίσιμες για την τοπική παραγωγή συγκυρίες διοργάνωσε ενημερωτικές συναντήσεις με τη συμμετοχή επιστημόνων, συγκεντρώνοντας μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγρότες της περιοχής (σχετικό οπτικο-ακουστικό υλικό μπορεί να το αναζητήσει στο διαδίκτυο το οποίο μονίμως αναμοχλεύει προς άγρα ευφάνταστων «σκανδάλων»). Ενδεικτικά αναφέρονται: Α) η ημερίδαστο Μεσολόγγι την 29η Νοεμβρίου2016 για την αντιμετώπιση του μύκητα «Γλοιοσπόριο» που προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα στο σύνολο σχεδόν της ελαιοκαλλιέργειας. Μετά μάλιστα από την ημερίδα, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος είχε στείλει επιστολή προς τον Υπουργό για την ένταξη των ελαιοκαλλιεργειών που επλήγησαν σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσηςΒ) την ημερίδα στο κτήριο Συγγρού της Κατοχής Οινιαδών την 13η Ιανουαρίου 2018 όπου κι εκεί έγινε ενημέρωση για την αντιμετώπιση των ζημιών που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα της εποχής αλλά και η προσβολή των δένδρων από την ασθένεια «Βερτιτσίλιο». Η συμμετοχή δε στην ημερίδα αυτή, είχε ξεπεράσει τα όρια του Δήμου προσελκύοντας ενδιαφέρον από όμορους Δήμους.
3) Η πρόσφατη «Εσπερίδα» της Κατοχής Οινιαδών ανήκει στο ίδιο πλαίσιο πρωτοβουλιών, περιλαμβάνοντας ομιλίες επιστημόνων αυτή τη φορά για τα εσπεριδοειδή που –εάν το γνωρίζει ο κ. Παπαδόπουλος – επίσης είναι διαδεδομένη καλλιέργεια στην πεδιάδα των Οινιαδών.
4) Ο Δήμος κάθε φορά που πλήττονταν από ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία προκαλούσαν εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες, ήταν πάντοτε σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία με τις κρατικές υπηρεσίες προκειμένου οι καταγραφές να είναι άμεσες κι στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
5) Καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας, ο μηχανικός εξοπλισμός του δήμου πραγματοποιούσε καθαρισμούς σε αγροτικούς δρόμους και περιοχές όπου είχε να περάσει «μηχάνημα» δεκαετίες…
6) Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος τον Οκτώβριο του 2017 (26/10) συνοδευόμενος από εκπροσώπους παραγωγών και τοπικών φορέων παρουσία των βουλευτών Μ. Τριανταφύλλου και Γ. Βαρεμένου,επισκέφθηκε τον Υπουργό και τον Υφ/γό Αγροτικής Ανάπτυξης θέτοντας σοβαρά ζητήματα αναφορικά με την ελαιοπαραγωγή όπως ήταν ητελική ένταξη της Ελιάς Καλαμών στον Εθνικό Κατάλογο προϊόντων. Αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης ήταν ένα πάγιο αίτημα των αγροτών της περιοχής και όχι μόνο να ικανοποιηθεί λίγους μήνες αργότερα με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της οριστικής ένταξης του προϊόντος στον Εθνικό Κατάλογο.
Σε κάθε διεκδίκηση δε των αγροτών, ήταν «παρών» να υποστηρίξει δίκαια αιτήματα και να τα προωθήσει αρμοδίως.
Κατόπιν των παραπάνω παρακαλείται ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος να ενημερώσει για τις δικές του ενέργειες ή έστω προτάσεις που υπέβαλλε με τη θεσμική του ιδιότητα, την τετραετία που πέρασε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button