ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Το Υπ. Υποδομών απαντά στη Σοφία Σακοράφα για τα αντιπλημμυρικά έργα της Ιόνιας οδού

Στην ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα για την αντιπλημμυρική προστασία της Ιόνιας Οδού στην Αιτωλοακαρνανία, απαντά η αρμόδια Ειδική Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια απάντηση που δόθηκε προ ημερών στον Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.


Αναφέρεται συγκεκριμένα πως τον Νοέμβριο του 2017 δόθηκε εντολή για την εκπόνηση των αναγκαίων προκαταρκτικών μελετών – προμελετών για την αποκατάσταση της μειωμένης παροχετευτικότητας των αποδεκτών των ομβρίων υδάτων κατάντη και εκτός των ορίων του έργου παραχώρησης.

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών τον Ιούλιο του 2018 δόθηκε εντολή προς τη Νέα Οδό για την εκπόνηση αδαπάνως για το δημόσιο των οριστικών υδραυλικών μελετών. Οι μελέτες αυτές περιλαμβάνουν τις αναγκαίες κτηματολογικές, περιβαλλοντικές, γεωτεχνικές, στατικές μελέτες καθώς και τις μελέτες οριοθέτησης υδατορεμάτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των έργων για την Αιτωλοακαρνανία ανέρχεται περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Η αρμόδια υπηρεσία ενημερώνει, τέλος, πως εκκρεμεί απόφαση εκτέλεσης των παραπάνω έργων.

Αναλυτικά η απάντηση:

Δήλωση του Υπεύθυνου Οργανωτικού της Συντονιστικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 στην Αιτωλοακαρνανία Νικόλαου Τσακαρδάνου για την απάντηση που δόθηκε στην ερώτηση της Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα για τα αντιπλημμυρικά έργα της Ιόνιας Οδού:

“Η απάντηση που δόθηκε για τα αντιπλημμυρικά έργα της Ιονίας Οδού στην ερώτηση της Βουλευτή του ΜέΡΑ25, Σοφίας Σακοράφα είναι προσχηματική και πετά την μπάλα κυριολεκτικά στην εξέδρα. Μας απάντησαν για έργα που αφορούν το 2017 και το 2018. Αναρωτιέμαι, μετά το 2018 δεν υπήρξαν βλάβες από πλημμύρες σε περιουσίες; Γιατί δεν απαντούν στην ουσία των ερωτημάτων; Γιατί εμπαίζουν την τοπική κοινωνία;”.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button