ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Απάντηση Φ. Αραμπατζή για την αλιεία με βολκούς στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Το ΥΠΑΓΡΑΝ έχει προχωρήσει σε πλήρη επικαιροποίηση του σχετικού νομικού πλαισίου

Απαντώντας στην σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής και πρόεδρος της Ελληνικής Λυσης κ. Κ. Βελόπουλος, για θέματα της αρμοδιότητάς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα για την χρήση βολκών για αλιεία στην λιμνοθάλασσα, η αρμόδια υφυπουργός, πληροφορεί τα εξής:

Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα σημειώνεται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) στοχεύοντας στην ορθολογική αλιευτική διαχείριση στην μη ενοικιαζόμενη και μη παραχωρημένη περιοχή της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού, προχώρησε σε πλήρη επικαιροποίηση του σχετικού νομικού πλαισίου με την αντικατάσταση του β.δ. 435/1970 (Α’142) από το π.δ.40/2016 (Α’61) το οποίο επιπλέον τροποποιήθηκε με την παράγραφο 9 του άρθρου 14 του ν.4492/2017 (Α’ 156) «Ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» και πάντα με τη συνδρομή Επιτροπής της οικείας Περιφέρειας, η οποία συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό.

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα αναφορικά με την στήριξη του έργου των ελεγκτικών μηχανισμών, σημειώνεται ότι η Γενική Διεύθυνση Αλιείας του ΥπΑΑΤ αναγνωρίζοντας την ανάγκη διευκρίνισης του νομικού πλαισίου ως προς την αρμοδιότητα ελέγχου και επιβολής κυρώσεων για παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας επί των λιμνοθαλασσών, υπέβαλε σχετικό ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) σε απάντηση του οποίου εκδόθηκε η αριθ. 147/2017 Γνωμοδότηση του Στ’ Τμήματος του Ν.Σ.Κ..

Η γνωμοδότηση, που έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποσαφήνισε ότι αρμόδιες Υπηρεσίες για τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων για παραβάσεις της αλιευτικής νομοθεσίας επί των λιμνοθαλασσών, είναι οι Λιμενικές Αρχές, σύμφωνα με το αρ.11 του ν.δ.420/1970′(Α’27), Αλιευτικός Κώδικας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button