Αυτοδιοίκηση

Απάντηση από τον Δήμο Μεσολογγίου για το έργο του Διαύλου

po-dimotiko-mesologgi-karapanos“Άγνοια ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση από τον κ. Παν. Παπαδόπουλο για το έργο του Διαύλου;”, είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου, με αφορμή τις καταγγελίες της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι περί “φωτογραφικού διαγωνισμού” για αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή.

Συγκεκριμένα:

“Για μια ακόμη φορά ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος σε ανακοίνωσή του ολισθαίνει σε νέο πολιτικό ατόπημα, μιλώντας για δήθεν «φωτογραφικό διαγωνισμό» σε ότι αφορά το έργο «Αντιπλημμυρική θωράκιση και αποκατάσταση βλαβών από τις φυσικές καταστροφές Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου – Καθαρισμός, διάνοιξη και εκβάθυνση (αποκατάσταση λειτουργικών βαθών) διαύλων Ανατολικής Κλείσοβας και Λιμένα Μεσολογγίου».

Πέρα από οποιαδήποτε εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων θα πρέπει να ληφθεί υπόψη  πως αντιλήψεις περί «φωτογραφικών στησιμάτων», προσβάλλουν πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους και το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο με την τεχνογνωσία και την ετοιμότητά του, έχει συμβάλει τα μέγιστα στην  διασφάλιση μεγάλων έργων.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Σχετικά δε με τις «μεγαλειώδεις αποκαλύψεις» του κ. Παπαδόπουλου,  γίνεται γνωστό πως η Διεύθυνση Νομοθετικού Συντονισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε έγγραφη Διαβίβαση Απόψεων προς την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, σημειώνει πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται ότι «…όσον αφορά την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα, οι αναθέτουσες αρχές μπορούν να επιβάλλουν απαιτήσεις που να εξασφαλίζουν ότι οι οικονομικοί φορείς διαθέτουν τους αναγκαίους ανθρώπινους και τεχνικούς πόρους και την εμπειρία για να εκτελέσουν τη σύμβαση σε κατάλληλο επίπεδο ποιότητας». Ταυτόχρονα επισημαίνει το ίδιο έγγραφο πως «οι αναθέτουσες αρχές μπορεί να απαιτούν ειδικότερα από τους οικονομικούς φορείς, να διαθέτουν ικανοποιητικό επίπεδο εμπειρίας, αποδεικνυόμενο με κατάλληλες συστάσεις από συμβάσεις που έχουν εκτελεσθεί κατά το παρελθόν».

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία σύνταξης της διακήρυξης του παραπάνω έργου, είναι απολύτως σύμφωνη με την νομοθεσία, κάτι που επισφραγίζεται τόσο με την γνωμοδότηση της Δ/νσης Νομοθετικού Συντονισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όσο και από το γεγονός πως επί της διαδικασίας δημοπρασίας που έληξε σήμερα, δεν υπήρξε ουδεμία ένσταση.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close