Εκλογές

Απάντηση από το "Κίνημα" για το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Σαμαρά από το Αγρίνιο

po-logo-kinima1Το Δίκτυο Αυτοοργάνωσης Αγρινίου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών μετά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την ομιλία του και ιδιαίτερα τις αναφορές για το “πού μας έφτασε το λεφτά υπάρχουν…” σχολιάζει σε σχετική του ανακοίνωση:

“Ο πρωθυπουργός , που απέτυχε τον Δεκέμβριο να διασφαλίσει την – προγραμματισμένη – έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα, επιχείρησε, όπως σύσσωμη η ΝΔ κάνει από το 2010 μαζί με τη διακομματική μονταζιέρα και τα ντόπια (κομπραδόρικα – μεταπρατικά) συμφέροντα  να αποσείσει τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή στην οποία υπήρξε βασικός υπουργός. Αποτελεί άλλωστε πάγια τακτική τους να αποκρύπτουν την αλήθεια και να την διαστρεβλώνουν κατά το δοκούν.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως και σήμερα όλοι αγνοούν το “εάν” στο “λεφτά υπάρχουν”, όπως ακριβώς το διατύπωσε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009. Το “εάν” ήταν και είναι λοιπόν το μεγάλο  διακύβευμα.

–  Γιατί πλούτος στη χώρα υπάρχει
–  Δεν πρέπει να σπαταλιέται
–  Δεν πρέπει να χάνεται
–  Δεν πρέπει να χαρίζεται, αλλά να φορολογείται δίκαια.

Αυτό το “εάν” λοιπόν δεν το υπηρέτησε ο κ. Σαμαράς. Αντίθετα,  έβαλε τα δυνατά του μαζί με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλη, για να  παραδώσουν μια χώρα το 2009 χρεοκοπημένη, με τεράστιο έλλειμμα και χρέος και κυρίως, με έλλειμμα αξιοπιστίας.

Ο Ελληνικός Λαός και η  κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν που έβαλαν πλάτη, μόνοι  τους και σηκώθηκε η χώρα, όταν ο κ. Σαμαρας περνούσε την αντιμνημονιακή του φάση και μαζί με ψεκασμένους και ακροδεξιούς στις πλατείες μίλαγε για “προδότες” και “κρεμάλες”. Τότε που μιλούσε για Ζάππεια και ισοδύναμα μέτρα.

Οι εμπρηστές της χώρας δεν θα κρυφτούν. Τώρα θα ακουστεί η δική μας φωνή. Δεν θα πούμε άλλη μία «αλήθεια», γιατί όλοι σε αυτές τις εκλογές μιλάνε για «αλήθειες». Τα γεγονότα θα φωνάξουμε. Τις αιτίες που μας έφεραν στο μνημόνιο. Αυτές τις αιτίες που επιχειρούν σήμερα να επαναφέρουν με ανευθυνότητα και λαϊκισμό. Αυτές τις αιτίες θα πολεμήσουμε μέσα από το “Κίνημα”. Ήρθε η ώρα να ακουστούμε.”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close