ΕξελίξειςΠολιτική

Κονιόρδου: Δεν ανοίγει το Μουσείο Θυρρείου-δεν μεταφέρθηκαν εκθέματα

koi-mouseio-thirreioΤην άμεση λειτουργία του Μουσείου Θυρρείου με κάλυψη όλων των αναγκών φύλαξης από εξειδικευμένο προσωπικό ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Παράλληλα ζήτησε από το υπουργείο Πολιτισμού να φροντίσει ώστε τα αρχαία ευρήματα της περιοχής να επιστραφούν στο Μουσείο Θυρρείου όπου ανήκουν.

Ανεφέρε ακόμα πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν αποδέχονται σκέψεις για μεταφορά του Μουσείου σε άλλη περιοχή.

Σε μαρασμό οδηγείται το Μουσείο Θυρρείου κάτι που προκύπτει από την απάντηση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου.

Ανέφερε ότι για φέτος δεν εγκρίθηκαν θέσεις αρχαιοφυλάκων για την περιοχή, επικαλούμενη τη χαμηλή επισκεψιμότητα. Όπως είπε, δεν τίθεται θέμα επιστροφής εκθεμάτων διότι κανένα δεν μεταφέρθηκε, ενώ πρόσθεσε ότι ελάχιστα ευρήματα για λόγους ασφαλείας φυλάσσονται σε ειδικό χώρο.

Ακολουθήσατε την πεπατημένη στην απάντησή σας, ανέφερε στην υπουργό ο Νίκος Μωραΐτης, σημειώνοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή η λειτουργία του Μουσείου καθώς η αντιαγροτική πολιτική έχει σκορπίσει τη φτώχεια.

Ανέφερε ακόμα πως το πρόβλημα με τα Μουσεία δεν είναι μόνο στην περιοχή καθώς τα περισσότερα υπολειτουργούν με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας για τη φύλαξή τους αντί για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button