ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα πιο αυστηρά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Νέα, αυστηρότερα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων για την αναχαίτιση της πανδημίας κορωνοϊού.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε τις σκέψεις της κυβέρνησης να τεθούν νέα όρια στις μετακινήσεις. Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται είναι το αριθμητικό όριο στις καθημερινές «κατ’ εξαίρεση» εξόδους από το σπίτι.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα νέα μέτρα που φέρεται να εξετάζουν οι αρχές είναι ο τρίωρος χρονικός περιορισμός μετακίνησης πολιτών, απαγόρευση της μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και περιορισμός του αριθμού μετακινήσεων για κάθε πολίτη. «Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα» είπε χθες χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί κάποιο πλαφόν.

Σύμφωνα μάλιστα με το CNN, στο «τραπέζι» βρίσκεται η πρόταση κάθε πολίτης να έχει το δικαίωμα να στέλνει έως δύο μηνύματα ημερησίως στο 13033. Παράλληλα αναμενόμενο θεωρείται να τεθεί και χρονικό όριο για κάθε έξοδο, από την στιγμή αποστολής του μηνύματος στο 13033 μέχρι την ολοκλήρωση της εκάστοτε εξωτερικής δραστηριότητας. Και σε αυτό το σενάριο συνηγορεί η προχθεσινή δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που σημείωνε ότι δεν μπορεί κάποιος να βγαίνει εκτός για απεριόριστο χρόνο.

Για τον ίδιο λόγο μάλλον θα καταργηθεί εντελώς η γραπτή δήλωση και η έξοδος θα γίνεται μόνο με SMS ώστε να καταγράφεται η ώρα εξόδου σε τυχόν έλεγχο. Παράλληλα είναι πιθανό να μπει χρονικό περιθώριο προσέλευσης στις τράπεζες.

Υπενθυμίζεται πως κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις θεωρούνται:

1) Η μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

2) Η μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

3) Η μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4)Η κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

5)Η μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

6) Η σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα.

Πηγή
lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button