Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Απαγορευτικό γραμμής Μύτικα – Καλάμου: Μια πονεμένη ιστορία…

Το τοπικό blog mytikaspress, θίγει με ανάρτηση του το θέμα των απαγορευτικών που πολύ συχνά δίνονται την χειμερινή περίοδο και καθηλώνουν το καΐκι που κάνει την γραμμή Μύτικας – Κάλαμος, απόστασης 3,5 ναυτικών μιλίων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό επιβατών και μαθητών, την αδυναμία ανεφοδιασμού του Καλάμου, εμπόδια σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας, που θέλουν απλά να έρθουν Μύτικα να αγοράσουν τα φάρμακα τους ή να επισκεφτούν το γιατρό ή και ματαίωση απλών δουλειών.

Η ανάρτηση συνεχίζει:

“Αυτό που εμείς θα πούμε είναι ότι τα απαγορευτικά δίνονται για την ασφάλεια των ανθρώπων και καλώς δίνονται μιας και αυτό είναι που προέχει, η ασφάλεια των ανθρώπων.

Όμως πρέπει λίγο να δούμε το θέμα πιο σοβαρά, γιατί πολλές φορές τυχαίνει, ένεκα της γεωγραφικής θέσης του Μύτικα και του Καλάμου (προστατεύονται αρκετά από ανέμους και μεγάλους κυματισμούς), ένα απαγορευτικό που έχει δοθεί επειδή έξω στο Ιόνιο έχει 6 – 7 – 8 μποφόρ, στην δική μας περιοχή να έχουμε καιρό που δεν ξεπερνά καν τα 4 μποφόρ ή ακόμα πιο κάτω και σας λέμε ότι αυτό δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας, λόγω της γεωγραφίας της περιοχής και οι ντόπιοι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι ακριβώς λέμε.

Φρονούμε λοιπόν ότι κάτι πρέπει να γίνει, ώστε σε τέτοιες περιπτώσεις να μην δίνεται απαγορευτικό για την συγκοινωνία του Καλάμου, γιατί πολύ απλά αυτό το απαγορευτικό δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και καμία ασφάλεια δεν πετυχαίνει, παρά μόνο ταλαιπωρία προκαλεί και πολλά προβλήματα χωρίς κανένα λόγο.

Επιβάλλεται να βρεθεί ένας μηχανισμός που να εξασφαλίζει ότι τα απαγορευτικά που θα δίνονται θα είναι πραγματικά, γιατί όπως προείπαμε προέχει η ασφάλεια.

Δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να είναι αυτός ο μηχανισμός και πως θα διαχυθεί η ευθύνη εφαρμογής του, όμως είναι κάτι που πιστεύουμε ότι πρέπει και μπορεί να γίνει, γιατί σήμερα δυστυχώς, με το υπάρχον σύστημα των απαγορευτικών, δημιουργούνται πολλά προβλήματα χωρίς λόγο.

Τον πρώτο λόγο τον έχει το Λιμεναρχείο Λευκάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας και τον Καπετάνιο του πλοίου της γραμμής.

Ναι στην ασφάλεια της συγκοινωνίας Μύτικα – Καλάμου, όχι όμως στην χωρίς λόγο ταλαιπωρία των ανθρώπων.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΛΥΣΗ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ.

http://mytikaspress.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button