Αυτοδιοίκηση

Απ. Κατσιφάρας: Πολιτικό και θεσμικό «φυτώριο» το Περιφερειακό Συμβούλιο (video)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας είναι ένα πολιτικό και θεσμικό φυτώριο και ως τέτοιο πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίζεται από όλους μας».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την πρώτη που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την διπλή εκλογική αναμέτρηση για την αυτοδιοίκηση του περασμένου Μαΐου.

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ένα νέο θεσμικό όργανο, κατάφερε μόλις σε ελάχιστο χρόνο να αποκτήσει μεγάλη εμβέλεια, να είναι καταξιωμένο στα «μάτια» της κοινωνίας και η κοινωνία έμπρακτα και στις δυο κορυφαίες εκλογικές αναμετρήσεις να δείξει τον σεβασμό της και να επιλέξει αυτά τα στελέχη που θα την εκπροσωπούν. Και αυτό είναι τιμή για όλους εμάς, αλλά κυρίως για το ίδιο το θεσμικό Όργανο» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

Και συνέχισε λέγοντας πως μέσα από μια μικρή περιορισμένη θητεία 3,5 ετών, εκλέχθηκαν από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, δύο βουλευτές, οι Ανδρέας Μαρίνος και Βασίλης Χατζηλάμπρου, εκλέχθηκαν δύο νέοι Δήμαρχοι Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλος, τρεις νέοι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χ. Σταρακά και Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, καθώς και νέοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, και κατέληξε: «Αυτό καταδεικνύει περίτρανα το σεβασμό των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο και το κύρος που έχει το Σώμα και τα μέλη του στην κοινωνία. Είναι κάτι το ελπιδοφόρο».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαράλληλα, ο Απ. Κατσιφάρας έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους νεοεκλεγέντες Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, τους νέους Αντιπεριφερειάρχες και τους νέους Δημάρχους που ξεκίνησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ευχόμενος «καλή επιτυχία στο έργο τους σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για το μέλλον της Δυτικής Ελλάδας και της χώρας μας».

Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας: «Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, για την μεγάλη τιμή που μας έκαναν και θέλω να δηλώσω ότι θα είμαστε δίπλα σε όλους όσοι δοκιμάζονται σκληρά, πονούν. Θα είμαστε μπροστάρηδες στην ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού και θα συμμετέχουμε ενεργά και δραστήρια σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία, μια κοινωνία δικαίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button