Αυτοδιοίκηση

Απ. Κατσιφάρας: «Πλουσιότερη η Περιφέρεια γιατί μπορεί και προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη»

po-katsifaras-elpida2

«Ξεπέρασε τη γραφειοκρατία, υπερέβη τις μνημονιακές δεσμεύσεις και παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που συνάντησε στο διάβα του, το Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κατάφερε να λειτουργήσει και ήδη να φιλοξενεί τους πρώτους ογκολογικούς ασθενείς. Από σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πλουσιότερη, γιατί μπορεί πλέον και προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη».

Αυτό επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη χθεσινή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στον Ογκολογικό Ξενώνα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, αναφερόμενος στις άοκνες προσπάθειες που έκαναν όλοι όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία και λειτουργία του προς όφελος των συμπολιτών μας.

po-katsifaras-elpida3

Μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση στο Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» η οποία και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο «Εθελοντές Στήριξης των Ογκολογικών Ασθενών – Η Ελπίδα», στον οποίο και προΐσταται ως πρόεδρος ο κ. Γιώργος Παπανικολάου.

«Ο Ογκολογικός Ξενώνας Ελπίδα, είναι ένα κεφάλαιο, κοινωνικό, προνοιακό, όχι μόνο της πόλεως των Πατρών αλλά ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το μόνο αυτοδιοικητικό Ίδρυμα στη χώρα μας σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ αναφερόμενος στις προσπάθειες που έγιναν για να λειτουργήσει και να κατασκευαστεί, τόνισε πως έγινε ένας «τιτάνιος αγώνας».


«Ιστορικά φαίνεται ότι ήταν ημερομηνίες, όμως από πίσω, ήταν ανθρώπινοι κόποι, αγωνίες και ένας μόχθος προσωπικός. Τα εγκαίνια εύκολα τα κάνεις, όμως το να το κατασκευάσεις και να τα λειτουργήσεις είναι άθλος» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας και ευχαρίστησε τόσο τους συνεργάτες του στην Περιφέρεια, τους Αντιπεριφερειάρχες, την Εκτελεστική Γραμματέα Διονυσία Μαράτου, όσο και διοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι, όπως ανέφερε, προχώρησαν στην πρωτοτυπία, με την μεγάλη βοήθεια του διοικητή της 6ης Υ.Πε. Παναγιώτη Κατσίβελα, να βρίσκονται στο Ίδρυμα εργαζόμενοι με προγραμματική σύμβαση.

po-katsifaras-elpida1

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε και τους δυο πρώην νομάρχες Στάθη Αθανασόπουλο – Σερέτη και Δημήτρη Κατσικόπουλο για την προεργασία που είχε γίνει, καθώς και το παλιό αλλά και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος την πρόεδρο Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά και τον αντιπρόεδρο Χαράλαμπο Καλόφωνο, ζητώντας από όλους να τους βοηθήσουμε αθόρυβα και άοκνα να προσφέρουμε ένα χέρι βοηθείας στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

«Μας είχαν κλείσει τις πόρτες παντού αλλά καταφέραμε αυτό που είχαμε ολοκληρωμένο, σήμερα να λειτουργεί. Οι εποχές είναι δύσκολες, το αξιακό μέρος της κοινωνίας έχει καταρρεύσει. Μπορούμε να κάνουμε πάλι μία αρχή, με την προϋπόθεση να γίνει αυτό συλλογικά. Αυτό το ίδρυμα που λειτουργεί και προσφέρει στον απλό άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Θέλω να αγαπήσουμε τον χώρο να τον κρατήσουμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο, να δώσουμε και την άλλη πτέρυγα σε λειτουργία, να τον στηρίξει και η πατραϊκή κοινωνία και οικονομικά» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ιδρύματος, Μαρία Δαφάλια- Μασσαρά, παρουσίασε την ιστορία δημιουργίας του Ξενώνα από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε ως σκέψη μέχρι και πρόσφατα που υλοποιήθηκε και τελικά λειτούργησε με τις όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν.

«Συνεργαστήκαμε και δουλέψαμε χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και χωρίς μικρόψυχες αντιπαραθέσεις καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας όλο αυτό έργο με την εξασφάλιση σημαντικών χορηγιών. Όλο αυτό δίνει αισιοδοξία πως και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που θα βοηθήσουν το ίδρυμα» σημείωσε η κυρία Μασσαρά και κατέληξε: «Μας ένωσε το αρχαίο ρητό «το δέον γενέσθαι». Όλοι μαζί είπαμε ότι πρέπει να γίνει και έγινε. Θα ευχηθώ ο καινούργιος χρόνος να είναι λιγότερο επώδυνος για όλους, στους φιλοξενουμένους να έχουν καλή πορεία στην εξέλιξη του ογκολογικού τους προβλήματος και να μην είναι μακρύς ο δρόμος που θα επιτρέψουν ήπιες δυνάμεις βοηθώντας την επιστήμη, κάποια ημέρα εδώ να φιλοξενούνται γέλια και χαρούμενα παιδιά», ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και τον Π. Κατσίβελα όσο και όλους όσοι βοήθησαν όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, αλλά και κατά το χρονικό διάστημα έναρξης λειτουργίας του ιδρύματος.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ευλόγησε την βασιλόπιτα, ευχόμενος υγεία σε όλους τους συντελεστές δημιουργίας και λειτουργίας αυτού του «κοσμήματος» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ αναφερόμενος στους ασθενείς ευχήθηκε σύντομα να αποκατασταθεί η υγεία τους και να επιστρέψουν στα σπίτια και στις οικογένειές τους.

«Συγχαρητήρια για τον Ξενώνα που είναι ένα κόσμημα της τοπικής μας κοινωνίας και ένας ναός προσφοράς της αγάπης» υπογράμμισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κλείνοντας όπως και ο ίδιος είπε, με μία φράση που περιγράφει τον αγώνα που έκαναν όλοι για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει τελικά το Ίδρυμα: «Έκαστος επιτυγχάνει ό,τι ζητεί, αρκεί να το θέλει ολοψύχως».

Στην εκδήλωση παρέστησαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, βουλευτές, δήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button