Δυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Απ. Κατσιφάρας-«Δυτικά Επιχειρειν 2022»: «Η Αιτωλοακαρνανία μπροστά στις προκλήσεις του Αύριο»

Το Δυτικά Επιχειρείν 2022 ανοίγει το Σάββατο 18 Ιουνίου τις πύλες προβληματισμού και ζύμωσης για την Αιτωλοακαρνανία στην νέα εποχή.

«Ένα βήμα διαλόγου για την επανατοποθέτηση στόχων και αναδιάταξης θεσμικών και παραγωγικών δυνάμεων της Περιφερειακής μας ενότητας», τονίζει σε δήλωση του ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, Απόστολος Κατσιφάρας.


Ο κ. Κατσιφάρας καταλογίζει αδράνεια στη σημερινή Περιφερειακή αρχή , συμπληρώνοντας πως πρέπει να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος και να αξιοποιηθούν τα νέα δυναμικά εργαλεία.

Αναλυτικά, η δήλωση του πρώην Περιφερειάρχη:

«Είχαμε έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό με έργα μεγάλης κλίμακας και στους κρίσιμους τομείς. Ολοκληρωμένη χωρική επένδυση στο Μεσολόγγι, Βιώσιμη αστική ανάπτυξη στο Αγρίνιο , Δίκτυα φυσικού αερίου στο Αγρίνιο, Επιχειρηματικό Πάρκο, Πρόγραμμα για τις προσβάσεις σε όλα τα Μοναστήρια, Τουριστικό καταφύγιο στη Ναύπακτο, την Γεωπονική σχολή, σχέδιο συντήρησης σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο.

Τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν τα χαρακτηρίζει η καθυστέρηση και η αδράνεια. Αρχικά βολεύτηκε η νέα περιφερειακή Αρχή με τα έτοιμα έργα που βρήκε, μετά παγιδεύτηκε στην οικειοποίηση των έργων και το χειρότερο αφέθηκε στη κυβερνητική στήριξη που δεν ήλθε ποτέ. Εγκαταλείφθηκε από την Αθήνα και όλα παραμένουν υποσχέσεις.

Ο χρόνος όμως λειτουργεί εις βάρος και είναι αμείλικτος. Οι εξελίξεις έχουν φέρει νέες προκλήσεις από διαφορετικές αφετηρίες και όταν μετράς χαμένες ευκαιρίες πρέπει να κάνεις διπλό κόπο για να ανακάμψεις.

Σήμερα καλούμαστε να καλύψουμε και τον χαμένο χρόνο και να αξιοποιήσουμε τα νέα δυναμικά εργαλεία που διαθέτει η χώρα μας. Πάνω όμως σε νέο επικαιροποιημένο σχέδιο που θα συνεκτιμά, τις νέες ευκαιρίες, θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έφερε η κρίση και ταυτόχρονα να ανοίγει νέους δρόμους.

Εμείς ως παράταξη λέμε καθαρά, Ναι Μπορούμε , αρκεί ο νέος οραματικός σχεδιασμός να αξιοποιεί το σύνολο των αναπτυξιακών πόρων της περιφέρειας, να βασίζεται στις δυνάμεις μας και στα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Το στρατηγικό συνέδριο Δυτικά Επιχειρείν 2022 καλείται και είμαι βέβαιος ότι θα μπει στα βαθιά και θα φέρει τις νέες προκλήσεις στο προσκήνιο.

Η Αιτωλοακαρνανία έχει όλες τις προϋποθέσεις να ανοίξει τα φτερά της αρκεί να περιορίσει τον τοπικισμό και να μην τα περιμένει όλα από την Αθήνα.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζουμε το συνέδριο και συγχαίρουμε τους διοργανωτές.

Ο δρόμος των νέων ευκαιριών είναι Μπροστά μας !».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button