ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Δεν συμμετέχει το “Ανυπότακτο Αγρίνιο” στην δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου

Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την λήψη αποφάσεων με την “δια περιφοράς” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξηγεί με επιστολή του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, ο επικεφαλής της παράταξης “Ανυπότακτο Αγρίνιο”, Στέλιος Μερμίγκης.

Ο κ. Μερμίγκης γνωστοποιεί μάλιστα την απόφαση της παράταξης να μην συμμετάσχει στην σημερινή συνεδρίαση:

“Με αφορμή την πρόσκληση που λάβαμε για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/3 διά περιφοράς θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ έχει πάγια θέση τη διαφωνία του για συνεδριάσεις διά περιφοράς. Ο τρόπος αυτός εγκυμονεί διαφόρους κινδύνους μιας και δεν δίνεται η δυνατότητα της πραγματικής διαβούλευσης των δημοτικών συμβούλων με την ανταλλαγή επιχειρημάτων, ερωτήσεων, παρατηρήσεων κ.ά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα ζωντανό όργανο που έχει δυναμική και αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν. Κατανοούμε τις πραγματικά επείγουσες ανάγκες που τυχόν μπορεί να προκύπτουν κατά καιρούς για θέματα που πρέπει να προλάβει η υπηρεσία (για παράδειγμα, κάποιες ημερομηνίες που επείγουν).

Δεν μπορούμε όμως να αντιληφθούμε το επείγον του πράγματος για είκοσι θέματα της ημερήσιας διάταξης, που μας αποστείλατε.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετές μέρες η χώρα μας λόγω της πανδημίας διανύει μια έκτακτη κατάσταση.

Στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης, στην εποχή που κατά καιρούς στα δημοτικά συμβούλια έχουν έρθει θέματα που αφορούν αποφάσεις που λαμβάνουμε για την μετατροπή της πόλης μας σε έξυπνη πόλη, είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να συνεδριάσουμε με τηλεδιάσκεψη, κάτι που γίνεται παντού.

Κατά συνέπεια όλων των παραπάνω, το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία διά περιφοράς της συνεδρίασης αυτής και ελπίζουμε, ότι η επόμενη συνεδρίαση θα μας βρει όλους στα έδρανα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button