ΆποψηΡοή Ειδήσεων

“Ανυπότακτο Αγρίνιο” για τον απολογισμό του Δήμου: Απέχουμε, για το “θεαθήναι” η συζήτηση

Απολογισμό για το «γράμμα του νόμου» μόνο και για το «θεαθήναι», χαρακτηρίζει την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη “Ανυπότακτο Αγρίνιο”.

Όπως έχει κάνει γνωστό από την Δευτέρα, ο Στέλιος Μερμίγκης, η παράταξη θα απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση του απολογισμού του 2017.


Για το ίδιο θέμα η παράταξη, έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

“Είναι γνωστό σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση, όχι μόνο στο Δήμο μας αλλά και στη χώρα ολόκληρη, ότι η θεσμοποίηση και λειτουργία του «Καλλικράτη» γκρέμισε με βίαιο και εκκωφαντικό τρόπο κάθε έννοια αυτοδιοίκησης, υποδουλώνοντας τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων της χώρας μας στις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών οικονομικών μηχανισμών εξαθλίωσης είτε με την αρπαγή των διαθέσιμων είτε με τον ασφυκτικό έλεγχο των προϋπολογισμών τους.

Ακόμα και αυτά τα μικρά «παραθυράκια» γείωσης και κοινωνικής όσμωσης των αποφάσεων των αυτοδιοικητικών οργανισμών της χώρας με τα προβλήματα και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όπως η λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης και ο Απολογισμός Πεπραγμένων, που ο νόμος προέβλεπε, έχουν αποδείξει περίτρανα ότι ακόμα και η «βιτρίνα» αυτού του πλαισίου δεν μπορεί ούτε την επιφανειακή και εκφυλιστική αυτή έννοια να υπηρετήσει.

Είναι ζήτημα, αν τα τελευταία πέντε, ίσως και παραπάνω χρόνια, έχει λειτουργήσει έστω και δύο φορές η Επιτροπή Διαβούλευσης στο δήμο, αν αφαιρέσει φυσικά κανείς τις συνεδριάσεις της συγκρότησής της.

Καλούμαστε όμως σήμερα σαν παράταξη να συμμετάσχουμε και να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια συνεδρίαση που η φράση «όλα γίνονται για το θεαθήναι» είναι πολύ φτωχή, για να ορίσει αυτό ακριβώς που θα συμβεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως η προηγούμενη εμπειρία μας έχει αποδείξει.

Αντί η δημοτική αρχή να δώσει ουσία και περιεχόμενο σε αυτή τη λειτουργία μέσα από τη σύγκληση συνελεύσεων των κατοίκων των κοινοτήτων του Δήμου, να παρουσιάσει εκεί παρουσία και όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου το έργο της, δίνοντας το δικαίωμα στους δημότες να ξεδιπλώσουν μπροστά της τον «άγριο χειμώνα» της καθημερινότητάς τους, επιλέγει τη «θαλπωρή» της αίθουσας της Τράπεζας της Ελλάδας και των θεσμικών φορέων της περιοχής, έτσι ώστε ο όποιος διάλογος να παραμείνει αποστεωμένος από τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων του Δήμου.

Με την απαίτηση ενός ουσιαστικού απολογισμού όχι μόνο στους θεσμικούς φορείς του Δήμου, αλλά πρωτίστως και κυρίως στους κατοίκους των κοινοτήτων του Δήμου, δηλώνουμε ότι το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ θα απέχει από αυτόν τον προσχηματικό και για το «γράμμα του νόμου» μόνο απολογισμό.”

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button