Άποψη

Aνυπότακτο Αγρίνιο: Which side are you on

anypotaktoΜετά από πρόταση του “Ανυπότακτου Αγρινίου”, για εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση με αφορμή την ψήφιση προχθές το βράδυ της τροπολογίας με την οποία ποινικοποιείται το δικαίωμα της αντίστασης του ελληνικού λαού στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα – απόφαση που προτάθηκε από το Στέλιο Μερμίγκη.

Το παραπάνω ψήφισμα – απόφαση δεν ψήφισαν, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ρόκος, επικαλούμενος το μη κατεπείγον της συζήτησης και οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ανατροπή Τώρα», κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης και κ. Σταύρος Καμένος.

Το ψήφισμα – απόφαση έχει ως εξής:
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
«Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί μπαταχτσήδες της αυτοαποκαλούμενης “Κυβερνώσας Αριστεράς και ΣΙΑ”, χθες το βράδυ με την εισήγηση και υπερψήφιση του νομοσχεδίου “Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις”, δεν νομοθέτησαν απλά και μόνο το δεύτερο “ιδιώνυμο” της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας, έβγαλαν ταυτόχρονα “στο σφυρί”, ακόμα και το τελευταίο ίχνος της καιροσκοπικής τους “τσίπας”.

»Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στο σύνολό του, και κάθε ένας Δημοτικός Σύμβουλος χωριστά, στέκεται αλληλέγγυο/ος στο δίκαιο αγώνα, όσων συμμετέχουν στην αποτροπή των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, καλώντας ταυτόχρονα τον αγρινιώτικο λαό να αγωνιστεί, για να καταργήσει στην πράξη κάθε νόμο που αντιστρατεύεται τα ανθρώπινα δικαιώματά του, έτσι όπως αυτά απορρέουν από τη Διεθνή χάρτα των δικαιωμάτων του ανθρώπου» και εν προκειμένω το άρθρο 25, το οποίο αναφέρει: ”Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένειά του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη, όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. Έχει ακόμα δικαίωμα σε ασφάλιση για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία, τη χηρεία, τη γεροντική ηλικία, όπως και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται τα μέσα της συντήρησής του, εξαιτίας περιστάσεων ανεξαρτήτων της θέλησής του”.

»Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου δεν αρκείται μόνο στην καταδίκη της τροπολογίας. Αποφασίζει να στηρίξει με τη φυσική παρουσία των μελών του τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, για να αποτρέψουν την αρπαγή της περιουσίας των δημοτών και των κατοίκων της περιοχής και καλεί όλους τους φορείς της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας να εκδώσουν παρόμοιες αποφάσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close