Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Ανυπότακτο Αγρίνιο: «Παραλογισμός με την στέγαση του 3ου Γυμνασίου, ενώ υπάρχει σχολικό κτίριο που αραχνιάζει»

Πρόκειται για κτίριο στις Εργατικές Ρηγανά που έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο και σήμερα είναι άδειο

Tο θέμα της στέγασης του Τρίτου Γυμνασίου Αγρινίου που προέκυψε τους τελευταίους μήνες ήρθε να επιβεβαιώσει με εμφατικό τρόπο όχι μόνο τις τεράστιες ελλείψεις σ αυτές τις αναγκαίες υποδομές, αλλά και τον παραλογισμό στην διαχείριση τους από όλους τους ιθύνοντες, από το αρμόδιο δηλαδή υπουργείο αλλά και το Δήμο μας.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο»


Χάρη στην ανάδειξη του θέματος, από τη μεριά των γονιών, της πιθανής κατάργησης του συγκεκριμένου σχολείου και του στοιβάγματος των μαθητών αυτών σε διάφορα γυμνάσια της πόλης μας, ακούσαμε διάφορα σενάρια αλλά και μάθαμε ενδιαφέροντα στοιχεία.

Το Ελληνικό Δημόσιο λοιπόν δαπανά εδώ και 50 χρόνια ασύλληπτα ποσά σε μισθώματα. Μόνο την τελευταία δεκαετία το ποσό αυτό έφθασε τις 600 χιλιάδες ευρώ. Το ενδιαφέρον είναι ότι εδώ και 15 χρόνια έχει κατασκευαστεί ένα σύγχρονο σχολείο για τις ανάγκες του συγκεκριμένου Γυμνασίου. Το σχολείο όμως αυτό το 2010 παραχωρήθηκε από τη μεριά του Δήμου Αγρινίου και παρά τις αντιρρήσεις του τότε Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. και μάλιστα χωρίς όρους, στο πανεπιστήμιο. Εδώ και δυο χρόνια το πανεπιστημιακό τμήμα που στεγαζόταν στο σχολείο αυτό μεταφέρθηκε οριστικά στην Πάτρα και έτσι το κτίριο σήμερα αραχνιάζει.

Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή, μαζί με το σύνολο της σχολικής κοινότητας όπως ο Σύλλογος γονέων, η Ε.Λ.Μ.Ε, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να απαιτήσουν την παραχώρηση του κτιρίου από το πανεπιστήμιο στους κανονικούς ιδιοκτήτες του και στους χρήστες για τους οποίους και προοριζόταν, παρακολουθούμε ένα ακατανόητο και παράλογο σε εμάς διάλογο μεταξύ των αρμοδίων και του ιδιοκτήτη για το αν θα προβεί στις απαραίτητες επισκευές και διορθώσεις και με τι όρους και διάρκεια θα φτιαχτεί η νέα μίσθωση. Μέχρι και η ιδέα έπεσε να πάρει δάνειο ο δήμος, για να προβεί σε αγορά αυτού του παλιού κτιρίου!

Ανεξάρτητα λοιπόν από το τι θα εισηγηθεί τις επόμενες μέρες η αρμόδια υπηρεσία για την καταλληλότητα ή μη του κτιρίου αυτού, εμείς από τη μεριά μας καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στη μόνη λύση που υπάρχει και είναι αυτή της μεταστέγασης του τρίτου Γυμνασίου στο κτίριο που φτιάχτηκε με χρήματα του Δημοσίου για αυτόν ακριβώς το σκοπό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αδράνεια. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ενάντια στην έννοια του δημόσιου συμφέροντος.

 

 

 

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Ένα Σχόλιο

  1. Γιατι δεν λέτε τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του εν λόγω ακινήτου ως πολιτική παράταξη του Δήμου; τους αγνοείτε; εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button