ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Παρατηρήσεις του “Ανυπότακτου Αγρινίου” για το έτος Χατζόπουλου

Στις παρατηρήσεις της δημοτικής παράταξης “Ανυπότακτο Αγρίνιο” κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου σχετικά με την ανακήρυξη του 2020 ως έτος Χατζόπουλου, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο facebook ο επικεφαλής της παράταξης, Στέλιο Μερμίγκης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή του:

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ανακήρυξε για το 2020 ως έτος Κ. Χατζόπουλο σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού για το δήμο μας επ’ αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρονών από το θάνατο του.

Η δημοτική παράταξη Ανυπότακτο Αγρίνιο με αφορμή τη χθεσινή πανηγυρική συνεδρίαση για το θέμα αυτό έκανε κάποιες διαπιστώσεις παρατηρήσεις και προτάσεις και λάβαμε την υπόσχεση ότι θα υιοθετηθούν από τον δήμο. Θεωρήσαμε λοιπόν αδιανόητο να μην έχει προσκληθεί η επιστημονική κοινότητα των φιλολόγων που εδράζονται στα δυο πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης μας.

Είναι αντιφατικό να βγαίνουν ψηφίσματα και να διατυπώνονται συνεχώς θέσεις για την έδρα ή ακόμα και ίδρυση αυτόνομου πανεπιστήμιου αλλά σε ζητήματα που μπορούν να συμβάλουν με την πολύτιμη επιστημονική γνώση τους να μένουν απ’ έξω.

Δεύτερη παρατήρηση. Μας είναι επίσης αδιανόητο να προγραμματίζονται σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για να τιμηθεί ο Κ. Χατζόπουλος αλλά να μην έχει προβλεφθεί η ανατύπωση των βιβλίων του από ένα σοβαρό και αξιόπιστο εκδοτικό οίκο. Εξάλλου αν θα μείνει κάτι αυτό θα είναι τα βιβλία του που θα κοσμούν τουλάχιστον την δημοτική μας βιβλιοθήκη και θα έχουν πρόσβαση σε αυτά όλοι εκείνοι που θέλουν να γνωρίσουν το έργο του μεγάλου αυτού διανοητή.

Τρίτη παρατήρηση η αναγκαιότητα συντονισμού όλων αυτών των δράσεων και προτάσεων που έχουν διατυπωθεί από τους φορείς της πόλης. Η άμεση έκδοση ενός προγράμματος ένα καλεντάρι για το που θα γίνουν και πότε οι εκδηλώσεις αυτές. Μάλιστα προτείναμε το καλοκαίρι την πραγματοποίηση μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων στον αυλειο χώρο του αρχοντικού Σοχωριτη που η πόλη και ειδικά η νεολαία της το αγνοεί μιας και θα πρέπει άμεσα να πιέσουμε για την αναστήλωση του και τη διάθεση του στους πολίτες. Ελπίζουμε με τη μικρή μας αυτή συνδρομή να συμβάλουμε στο μεγάλο αυτό γεγονός και στο τέλος της χρονιάς να κάνουμε «ταμείο» τέτοιο που θα μας κάνει περήφανους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button