Άποψη

Ανυπότακτο Αγρίνιο: Δεν είναι ώρα για χαμόγελα

po-anypotaktoagrinio-logo

 «Ο «πάγος» του Άρειου Πάγου στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών, για δουλειά, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, ταυτόχρονα με το «ξεκλείδωμα» από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας του «Μινώταυρου» των ομαδικών απολύσεων με την εν ψυχρώ ολοκλήρωση ενός εγκλήματος σε βάρος 45 εργαζομένων της Χαλυβουργικής, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για λαμπερά χαμόγελα και εθιμοτυπικές αναπτυξιακές αοριστολογίες, σαν αυτές που ανταλλάξανε την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου και ο παραμένων Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας.» ε[πισημαινεται στην ανακοίνωση της αυτοδιοικητικης παραταξης, που συνεχίζει:

«Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως, ότι ο κ. Παπαναστασίου και ο κ. Κατσιφάρας «ζαλισμένοι» λίγο από την αυτοδιοικητική τους νίκη επί των συγκυβερνητικών τους εταίρων, «ανακουφισμένοι» προφανώς από την «αποκατάσταση» μέσω του «υπέρογκου επιδόματος φτώχειας και εξαθλίωσης», καθώς και από τους «ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης και τα πρωτογενή πλεονάσματα», διατηρούν το αναφαίρετο δικαίωμα τους στα επινίκια.

Η ψήφιση όμως του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2015-2018, με ότι αυτό ορίζει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και η αύξηση τριών (3) σχεδόν βαθμιαίων μονάδων στα ποσοστά της καταγεγραμμένης ανεργίας της περιοχής μας, από 27% το Α’ Τρίμηνο του 2013, στο 29,7% το Α’ τρίμηνο του 2014 (Έρευνα Εργατικού Δυναμικού Α’ τρίμηνο του 2014 – Πειραιάς 12 Ιουνίου 2014 – σελίδα 4), θα έπρεπε να είχε «παγώσει» λίγο το φωτεινά επικοινωνιακό χαμόγελο στα πρόσωπα τους.

Στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προβλέπεται:

  1. Μείωση των Κ.Α.Π για λειτουργικές δαπάνες το 2014 κατά 50 εκατ. ευρώ και για επενδυτικές δαπάνες (Σ.Α.Τ.Α.) κατά 110 εκατ. ευρώ.
  2. Μείωση των Κ.Α.Π. για τα προνοιακά επιδόματα κατά 56 εκατ. ευρώ το 2014, κατά 37 εκατ. ευρώ το 2015 και άλλα 37 εκατ. ευρώ το 2016.

Ταυτόχρονα το μεσοπρόθεσμο παρουσιάζει σημαντική εμφάνιση πλεονασμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όλα τα έτη από το 2015-2018, γεγονός που σημαίνει ότι ο νέος Δήμαρχος Αγρινίου θα κληθεί να περικόψει τις δαπάνες (Προβλέπεται μείωση του προσωπικού στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού κατά 11.053) και να αυξήσει τα έσοδα, αυξάνοντας, ως συνήθως, τα δημοτικά τέλη.

Με εφιαλτική ταχύτητα και μεθοδικότητα την επόμενη τριετία προβλέπεται στο βωμό της ιδιωτικοποίησης και της πλήρους ανταποδοτικότητας η ακόμα μεγαλύτερη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών της, με:

  • Την αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου της οργάνωσης και της λειτουργίας των Δ.Ε.Υ.Α. με στόχο της πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού*.
  • Την προώθηση των Σ.Δ.Ι.Τ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την παραχώρηση στους μεγαλοεργολάβους των Φο.Δ.Σ.Α. και της διαχείρισης απορριμμάτων
  • Την προώθηση Οδικού Χάρτη μνημονιακών μεταρρυθμίσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και
  • Την ολοκλήρωση προγράμματος «ενδυνάμωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» με την συνεργατική καθοδήγηση και επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη Γερμανικής Κυβέρνησης (Λέγε με Φούχτελ).

Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ σε αναμονή της ανακήρυξης από το πρωτοδικείο Αγρινίου των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 για τον Δήμο Αγρινίου, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να κάτσει χαμογελαστό στην ΕΔΡΑ του.

Δυνατά και ανατρεπτικά συνεχίζουμε να παλεύουμε για την κατάργηση του «Καλλικράτη» και την ανατροπή όλων των παραπάνω μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης.»

* Δείτε ένα βίντεο της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης από την ενημερωτική εκπομπή της ΜΟΝΙΤΟΡ, στο οποίο αποδεικνύεται ο τρόπος, με τον οποίο μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ευρώπη,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button