ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Ανυπότακτο Αγρίνιο: «Απαιτούμε την άμεση επανέναρξη της παροχής των σχολικών γευμάτων»

«Την άμεση επανέναρξη της παροχής των σχολικών γευμάτων στις 1227 σχολικές μονάδες» ζητά με ανακοίνωση το «Ανυπότακτο Αγρίνιο».

Η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση των αρίστων, αφού έβαλε σε τάξη την οικονομία, την υγεία, τα πανεπιστήμια αποφάσισε να συμμαζέψει και την πρωτοβάθμια βαθμίδα της εκπαίδευσης. Τελευταίο της, από τα πολλά κατορθώματα, είναι το κόψιμο του σχολικού γεύματος σε 1227 μονάδες που αντιστοιχούν σε 185000 μαθητές.

Η κ. Κεραμέως προφανώς ενδιαφέρεται μόνο για την ίδρυση του σώματος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με αποτέλεσμα ζητήματα ζωτικής σημασίας, όπως η σίτιση των παιδιών στα Δημοτικά, να πηγαίνουν στο βρόντο. Μόλις την Παρασκευή ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί και κατ΄επέκταση οι γονείς, πως από Δευτέρα 1-3-2021 δεν θα διατίθεται το σχολικό γεύμα.

Η επίσημη θέση του υπ. Παιδείας για την διακοπή της χορήγησης των σχολικών γευμάτων αιτιολογείται από την καθυστέρηση της έγκρισης της νέας σύμβασης έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Προφανώς το Υπουργείο Παιδείας δε φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής.

Εν μέσω πανδημίας και στο απόγειο της οικονομικής κρίσης, με χιλιάδες νοικοκυριά να μην μπορούν πλέον να έχουν τα βασικά η διακοπή της παροχής των σχολικών γευμάτων είναι μια ακόμα πληγή στο χιλιοτραυματισμένο από την κρίση σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Είμαστε έξαλλοι όχι μόνο ως γονείς, αλλά και ως πολιτικά όντα με κοινωνική συνείδηση. Δεν πρόκειται απλώς για ακούσια ανικανότητα αλλά στοχευμένη. Σκοπός αυτής της κυβέρνησης είναι η προώθηση της ιδιωτικής παιδείας, η εξίσωση των πτυχίων δημόσιων Πανεπιστημίων με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων και η εξασφάλιση πελατείας στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Ζητάμε την εξασφάλιση του επιπέδου της Δημόσιας δωρεάν Παιδείας.
Απαιτούμε την άμεση επανέναρξη της παροχής των σχολικών γευμάτων στις 1227 σχολικές μονάδες.
Απαιτούμε αξιοπρέπεια!

Ανυπότακτο Αγρίνιο»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button