Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αντίθετοι οι καθηγητές του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου στην πρόταση να λειτουργήσει το σχολείο ως πρότυπο

O Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου εκφράζει τον προβληματισμό, την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίθεση του στην αιφνιδιαστική πρόταση της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, για την πρόταση να λειτουργήσει η σχολική μονάδα ως πρότυπο με μαθητές που θα επιλέγονται κατόπιν γραπτών εξετάσεων.

Επισημαίνεται πως μια τέτοια προοπτική- εξέλιξη δημιουργεί ένα καινούριο, άγνωστο και αχαρτογράφητο τοπίο για την τοπική κοινωνία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η επιστολή –διαμαρτυρία των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων του Γ/σίου Αγ. Κων/νου Αγρινίου:

«Σήμερα 10 /05/2021 ενημερωθήκαμε αιφνιδίως για την πρόταση της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας το σχολείο μας, Ημερήσιο Γυμνάσιο Αγ. Κων/νου Αγρινίου, να λειτουργήσει ως πρότυπο με μαθητές που θα επιλέγονται κατόπιν γραπτών εξετάσεων – πράγμα που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες- και με εκπαιδευτικούς που θα διαθέτουν ιδιαίτερα πρόσθετα προσόντα.

Μια τέτοια προοπτική- εξέλιξη δημιουργεί ένα καινούριο, άγνωστο και αχαρτογράφητο τοπίο για την τοπική κοινωνία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς .

Οι μαθητές του σχολείου θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε διάφορα σχολεία του Δήμου , με αρνητικές συνέπειες για την ψυχολογία τους και την εκπαιδευτική τους πορεία.

Με τις ενέργειες αυτές της Δ/θμιας Εκπ/σης διαταράσσεται η τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Αγ. Κων/νου και δυσχεραίνεται το καθημερινό πρόγραμμα των οικογενειών.

Επιπλέον, οι μόνιμοι εκπ/κοί του σχολείου χάνουν τις οργανικές θέσεις τους, ενώ όσοι τοποθετηθούν στο πρότυπο σχολείο θα είναι με διετή θητεία ,χωρίς οργανική θέση.

Παράλληλα, οι εκπ/κοί του σχολείου που δεν επιθυμούν να παραμείνουν προσωρινά εντός της διετίας στο νέου τύπου σχολείο έχουν χάσει ήδη τη δυνατότητα επιλογής βελτίωσης θέσης εξαιτίας της αιφνίδιας και ετεροχρονισμένης ανακοίνωσης της απόφασης από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας.

Εμείς, τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Γ/σίου Αγ. Κων/νου, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας, την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεση μας για την αιφνιδιαστική πρόταση (απόφαση) της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και αιτιολόγηση της επιλογής αυτής και μάλιστα σε χρονική περίοδο που απουσίαζε η φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών στο χώρο του σχολείου λόγω πανδημίας.

Η παρούσα επιστολή είναι η αρχή μιας σειράς ενεργειών με σκοπό την ακύρωση της πρότασης της Δ/θμιας και των εξελίξεων που αυτή δρομολογεί και καλούμε τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε ευαισθητοποιημένο φορέα και πολίτη σε συστράτευση για την υπεράσπιση του αγαθού της ισότιμης συμμετοχής στην παιδεία μιας δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας.

Κοινοποίηση:

1. Τμήμα εκπ/κών θεμάτων Υ.ΠΑΙ.Θ.
2. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
3. Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτ. Ελλάδας
4. Δ/νση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Αγρινίου
5. ΠΥΣΔΕ Ν. Αιτωλ/νίας
6. Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας
7. Σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας
8. Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
9. Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας»

2 Σχόλια

  1. Έλεος!!! Τίποτα δεν θέλουν να πάει μπροστά στο Αγρίνιο!!!!! Μη χάσουν τη βολή τους οι εκπαιδευτικοι !!!! Κατά τα άλλα ενδιαφέρονται για την ψυχολογία των μαθητών!!! Πόση υποκρισία!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button